9 reviews over zomereczeem lotion The Natural Way

Begin augustus plaatste ik op Instagram en Facebook een oproepje voor gastbloggers. Ik had namelijk de mogelijkheid om de zomereczeem lotion van The Natural Way te testen, maar ik had één “probleem”: mijn paard heeft geen zomereczeem. 😉

Ik had dan ook jullie hulp nodig en naar aanleiding van het oproepje heb ik 10 lezeressen uitgekozen die de lotion opgestuurd kregen om te testen. Dus bij deze: alle reviews van de zomereczeem lotion van The Natural Way!

zomereczeem lotion the natural way

100% natuurlijke lotion tegen zomereczeem
Allereerst even wat meer info over de lotion zelf. De zomereczeem lotion is 100% natuurlijk en is op basis van zoete amandelolie en pure, biologische essentiële oliën. Het bevat geen kunstmatige geur- en kleurstoffen.

De belofte? Jeuk verdwijnt en de haargroei wordt gestimuleerd. De lotion brengt een beschermlaagje aan, waardoor muggen minder kans maken om te bijten, en de huid weer kan herstellen. Omdat de lotion reinigende eigenschappen heeft, kan er bij sommige paarden een korte periode (1 a 2 weken) vettige schilfervorming ontstaan op de plekken waar de lotion aangebracht wordt. De oude huid wordt dan losgelaten om een nieuwe te vormen. Opgeslagen afvalstoffen worden afgevoerd en het lichaam gereinigd.

Laura, de eigenaresse van The Natural Way, raadt aan om in de eerste week de lotion dagelijks aan te brengen. Daarna kun je kijken of je het kunt afbouwen naar enkele malen per week. De lotion is veilig in gebruik bij blootstelling aan zonlicht en kan ook gebruikt worden in combinatie met een eczeemdeken.

Meer info vind je op de website van The Natural Way, daar kun je de lotion ook bestellen – klik hier.

zomereczeem lotion the natural way

Onderstaande lezeressen hebben ongeveer twee weken lang de lotion kunnen gebruiken. Dit zijn hun ervaringen na die twee weken:

1. Lotte
De situatie vooraf: De 22-jarige haflinger van Lotte heeft sinds haar 10e al last van zomereczeem. Deze zomer is ze verhuist naar een rustige plek tussen de weilanden en is de jeuk erg toegenomen. Lotte heeft in het verleden allerlei middeltjes gebruikt, maar niks werkt echt goed. Daarbij wilt ze het liefst iets natuurlijks en duurzaams gebruiken.

Ervaring met de lotion: “Ik was in het begin wat sceptisch. We hadden al veel producten getest. Echter nog niks op basis van essentiële oliën! Na een aantal dagen begon ik kleine veranderingen te zien in haar vacht, manen en op de kale, open geschuurde plekjes. Haar staartwortel oogde veel rustiger en de open plekjes liet ze, na het insmeren met de lotion, volledig met rust. Daarnaast begon er weer haar te groeien op de plekjes op haar benen, iets wat we met geen enkel ander product hebben kunnen bereiken. Wat ik ook erg prettig vind aan de lotion, is dat de korstjes en huidschilfers loslaten en dat het de huid verzacht en voedt. Kortom, de lotion is een fijn product dat makkelijk en zuinig in gebruik is. Het verlicht snel de jeuk en verzorgt de huid. Helaas is dit ook geen wondermiddel. Dirkje is wel een ‘extreme eczemer’ en moet daarom nog steeds met een deken staan. Maar het product komt zeker zijn beschreven beloftes na!”

De voor en na foto’s van Lotte:
zomereczeem lotion

2. Phil Stundebeek (@philstundebeek)
De situatie vooraf: Phil had al van alles geprobeerd om haar paard Zoran van de jeuk af te helpen. De aangepaste voeding en eczeemdeken hielpen niet genoeg. Zijn halve manenkam was kaal geschuurd en ook zijn oren en voorpluk krijgen het te verduren.

Ervaring met de lotion: “Een erg fijne lotion om aan te brengen! Ruikt lekker en maakt de manen niet zo vet. Ook loopt het niet uit en prikt het niet bij mijn paard. Ik was erg sceptisch, want tot nu toe hielp er bijna geen één crème of lotion echt goed. Maar ik moet zeggen: ik was na een paar dagen al aangenaam verrast! Zoran draagt altijd een eczeemdeken buiten, wat al een hoop verschil maakt, maar hier en daar zitten toch altijd wat plekken op o.a. zijn voorhoofd en hals. Die plekjes zijn moeilijk rustig te krijgen en veroorzaken veel jeuk. Al deze plekjes ben ik fanatiek gaan insmeren: elke dag een beetje lotion erop. Na enkele dagen waren de plekjes al kleiner en schuurde Zoran duidelijk minder. Op zijn voorhoofd zat al een flink aantal weken een plek die maar niet wegging. Ook deze zag er na 3 dagen al veel rustiger uit en leken er al haren op te komen. Het plekje onder zijn voorpluk is helemaal weg! Ook de plekjes rondom zijn oren zijn helemaal weg. Het plekje op zijn hals is nog ieniemienie en niet noemenswaardig meer. Ik ben dus zeer tevreden over het product en kan het zeker aanraden.”

De voor en na foto’s van Phil:
zomereczeem lotion

3. Daniek (@dm.horsesandponies)
De situatie vooraf: de 7 jarige Friese merrie van Daniek heeft eczeem en heeft ondanks haar eczeemdeken en vliegenkap, ontzettend veel jeuk. Ze schuurt tot bloedens toe. Ze krijgt aangepast voer, maar dat verlicht de jeuk niet.

Ervaring met de lotion: “Ik vind de flacon erg prettig in gebruik, je kunt de manen makkelijk in secties verdelen en vanuit de flacon het dunnetjes aanbrengen op de huid, door middel van het spitse tuitje. Zelfs bij de dikke manen van mijn Fries! Mijn tip: knip het tuitje niet te ver af, want dan gaat deze lekken als ‘ie omvalt. Ik spreek uit ervaring helaas, ben veel product verloren. De olie ruikt lekker en voelt goed aan. Niet te dik en niet te dun, het verdeelt makkelijk en je hebt echt maar heel weinig nodig.
Door het lekken heb ik het product maar een week kunnen testen. Maar wel 7 dagen achter elkaar gebruikt op haar manen, staart en voorpluk. Zoals de informatie op de website ook omschrijft, kan er schildervorming ontstaan. Dat was bij Tjitske ook het geval. Maar ik heb daardoor wel echt het idee dat alle jeuk los laat. Haar huid oogde daardoor heel rustig en schoon! De foto’s hieronder spreken voor zich. De olie heeft zeker geholpen aan het herstellen en kalmeren van de huid en het heeft de haargroei gestimuleerd. Ook is de jeuk minder geworden, want er is geen verdere schade aangericht.
Normaal gesproken als Tjitske op stal stond, dook ze meteen onder haar voerbak om te schuren. Tijdens het gebruik van de lotion heb ik haar daar niet op kunnen betrappen! Inmiddels ben ik een kleine week gestopt met de lotion en zag ik haar vandaag toch weer schuren. Het lijkt er dus op dat de lotion echt zijn werk doet! Al met al ben ik dus zeker te spreken over dit product en zal ik het volgend seizoen zeker aanschaffen, om het langer en uitgebreider te proberen.”

De voor en na foto’s van Daniek:
zomereczeem lotion

4. Marana Dam (@marana.dam)
De situatie vooraf: de KWPN-merrie van Marana heeft veel last van zomereczeem. Ze schuurt vooral haar buik en hoofd, met kale plekken als gevolg. Marana heeft van alles geprobeerd, maar heeft -behalve een deken- nog niet de oplossing kunnen vinden.

Ervaring met de lotion: “Ik heb vrijwel iedere dag de lotion op de buik en hoofd van Fee gesmeerd. Ze leek de eerste dagen gelijk al minder jeuk te hebben! Erg fijn, want normaal komt ze altijd gelijk naar ons toe gerend in de wei om te kriebelen. Na een paar dagen leken er een paar korstjes los te komen, daar had ze wel weer wat jeuk aan. Over tijd herstelde dit wel mooi en de jeuk leek over het algemeen minder. Er begint ook alweer wat meer haar op de kale plekjes op haar hoofd te groeien. Om te zien of de streep op haar buik echt zal verdwijnen, zou ik het langer moeten testen.
Mijn jonge paard moest laatst weer eens een nachtje binnen staan en toen begon hij gelijk flink zijn staart te schuren. Ik heb dit toen ook ingesmeerd met de lotion en dag erna was zijn staart weer mooi glad. Ik heb ‘m daarna ook niet meer zien schuren. Tot nu toe ben ik dus positief en ga ik het zeker blijven gebruiken!”

De voor en na foto’s van Marana:
zomereczeem lotion

5. Karen Wilschut (@horseinsimplicity)
De situatie vooraf: Het paard van Karen kreeg in 2016 een heftige prednison-kuur, waarna hij eczeem heeft ontwikkeld. Na de verhuizing van de frisse zeelucht naar ‘t Gooi zijn de kriebels alleen maar erger geworden. Met een deken is het onder controle, maar is hij niet jeukvrij.

Ervaring met de lotion: “Mijn eerste indruk was zeer positief. De lotion is super makkelijk aan te brengen en komt goed op de huid door de smalle applicator. We hebben hem één keer per dag behandeld en de eerste dagen leek hij steeds minder jeuk te hebben. Na ongeveer een week veranderde dit helaas. De jeuk werd erger en hij kreeg meer schilfers. De oorzaak ligt naar mijn idee niet in de lotion, maar aan het feit dat hij helaas ook weer aan de prednison moest, vlak nadat we begonnen waren met de lotion.”

De voor en na foto’s van Karen:
zomereczeem lotion

6. Romy Overweg (@romyoverweg)
De situatie vooraf: Romy werkt op een zorgboerderij, waar ze een 28-jarige merrie hebben die ernstige zomereczeem heeft. Ze hebben al veel middeltjes geprobeerd maar niks werkt. Ondanks de eczeemdeken schuurt ze zich nog steeds open.

Ervaring met de lotion: “Ze reageert erg goed op de lotion! We kwamen er vrij snel achter dat ze het niet redt met één keer per dag insmeren, dus we hebben haar twee keer per dag ingesmeerd. Vandaag heeft ze voor het eerst weer een middag zonder deken gestaan! Ik denk dat ze al zeker 15 jaar non stop met deken stond. Mijn baas zei ook dat het zo gek voelt dat ze zonder deken kan staan. Ze heeft wel duidelijk meerdere keren per dag insmeren nodig, maar geeft ook duidelijk aan minder jeuk te hebben als we het bijhouden. Haar huid is mooi aan het herstellen. We zijn erg tevreden en blij met dit resultaat!”

De voor en na foto’s van Romy:
zomereczeem lotion

7. Mieke (@equineflex)
De situatie vooraf: Mieke heeft van alles al geprobeerd voor haar paard met zomereczeem, maar het perfecte middel heeft ze nog niet gevonden. Omdat hij zijn eczeemdekens altijd stuk maakt, krijgt hij die niet meer op. Daardoor zijn ze aangewezen op voeding en het gebruik van zalfjes of lotions.

Ervaring met de lotion: “Rav heeft vooral schuurplekken bij zijn manenkam en in de staart. Hier zag ik hem ook vaak aan schuren. Toen we begonnen met de lotion had hij wat ruwe, geschuurde plekken. De lotion heeft een handig klein tuitje, waardoor je ‘m kunt doseren. Je hebt ook maar een beetje nodig. De lotion voelt wat vettig. Ik heb het een week lang elke dag aangebracht en daarna om de dag.
Na een paar dagen leek de huid al minder ruw en zag het er rustiger uit. Het belangrijkste verschil vind ik dat ik Rav nu minder zie schuren. Dat is voor mij wel een teken dat deze lotion voor hem werkt. Ik blijf hem zeker gebruiken!”

De voor en na foto’s van Mieke:
zomereczeem lotion

8. Paula van Munster
De situatie vooraf: Paula heeft twee paarden die een eczeemdeken nodig hebben in de zomer, om de staart en manen redelijk gespaard te houden. Ze heeft van alles geprobeerd; van voeding tot smeersels, maar ze heeft het wondermiddel nog niet gevonden.

Ervaring met de lotion: “We zien bij onze pony enorm veel verschil. Zijn staart en de huid eromheen is rustig en het begin van herstel is te zien. Ook bij onze Fries zien de manen er rustiger uit. Ze schuurt niet meer langs de voerbak als ze binnenkomt van de wei. Het einde van haar manenkam was vorig jaar helemaal kort geschuurd en blijft dun door het schuren. Ze begon ook met het schuren van haar oor, dus dat hebben we direct aangepakt met de lotion. Na twee dagen schuurde ze deze niet meer langs de stal.
De lotion ruikt lekker, is niet vet en smeert dankzij de dop erg makkelijk door de manen en staart op de huid. Ik ben super blij met het resultaat op korte termijn en ben zeer benieuwd wat het resultaat zal zijn als ik het vanaf het begin van het volgende weideseizoen al ga gebruiken. Hopelijk dan eindelijk een Fries met mooie volle manen!”

De voor en na foto’s van Paula:
zomereczeem lotion

9. Ryanne (@dogjohns_family)
De situatie vooraf: De 17-jarige draver van Ryanne heeft zomereczeem. Ze hebben het dit jaar voor het eerst redelijk goed onder controle door de juiste voeding. Toch blijven er een aantal ‘risicoplekken’, zoals zijn manenkam en staart.

Ervaring met de lotion: “Ik vind het product heel aangenaam in gebruik. Waar de meeste producten best wel dik zijn en erg vies ruiken, is dit heel vloeibaar en ruikt het goed. Photo is de enige man en de baas van de kudde, en hij is heel gevoelig voor geur. Dit kon hij goed verdragen. Het is heel vloeibaar en smeert gemakkelijk uit. Daardoor gebruikt ik soms per ongeluk wel een beetje teveel haha. Ik smeer het nu geruime tijd dagelijks en ik heb nog over, dus je komt wel echt lang toe met het flesje. Zoals je op de foto’s kunt is de plek op zijn hals groter geworden, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Maar het jeuk wel echt veel minder en ondanks dat het nu dus kaler is, is zijn huid wel rustiger. Minder schilfers, niet meer rood, etc. We gaan dus zeker nog door het met gebruik!”

De voor en na foto’s van Ryanne:
zomereczeem lotion

Van de 10e tester heb ik helaas niks meer vernomen.

Heb jij ook ervaring met deze lotion? Laat je reactie achter op m’n Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier)!

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *