8 NADELEN: aan het samenwonen met een paardenmens

Hoewel wij paardenmensen natuurlijk gewéldig zijn en fantastisch gezelschap zijn, zitten er ook wel wat nadelen aan het samenwonen met een paardenmens… Uiteraard met een knipoog! 😉

1. Soms brengen we de ‘magische wereld van de paarden’ mee naar huis: paardenhaar op de bank, modder in de gang en plukjes hooi in de slaapkamer.

2. We zijn niet heel erg veel thuis. (Al kan je dat ook als voordeel zien ;-)) Na een lange dag werken gaan we door naar stal, en wanneer we dan eindelijk thuis komen willen we twee dingen: eten en slapen. Sorry not sorry!

3. Omdat we veel van huis weg zijn én omdat we op stal al genoeg moeten schoonmaken en opruimen (lees: uitmesten en heel veel vegen) hebben we écht geen zin om thuis ook nog eens aan de slag te gaan met het huishouden. Resultaat: afwas die er al een tijdje staat en een wasmand die steeds voller wordt.

4. De ‘paardenspullen-was’ wordt met de wasmachine thuis gedaan. Hoewel we écht proberen alle haren te verwijderen, zal de wasmachine 9 van de 10 keer toch helemaal vol zitten met paardenhaar.

5. Maandelijks maken we ontzettend veel kosten, die niet perse allemaal nodig zijn. (Lees: nieuw zadeldek die je écht moest hebben, terwijl je er wel al 5 hebt liggen in je thuis) Maar als de koelkast of de stofzuiger aan vervanging toe is? Dan hebben we écht geen geld!

horse nervous6. Hoewel een ‘normaal’ mens op zondag uitslaapt, staan wij regelmatig al om 6.00u naast ons bed om op wedstrijd te gaan. En echt niet dat we dan heel stil doen; door de zenuwen maken we het hele huis wakker.

horse7. Héél véél paardenpraat. We raken ‘s avonds niet uitgepraat over de training eerder die dag, hoe heerlijk je rit door het bos was gegaan, of je nu wel of niet moet overstappen op ander voer en of je nu wel of niet extra les moet nemen. De struggles…

8. Op de een of andere manier weten paardenspullen altijd het huis in te sneaken, waardoor je huisgenoten soms zomaar een halster of een singel aantreffen in de slaapkamer. Hierdoor hangt er ook altijd een lichte paardengeur in huis… Sorry!

Oeps, zijn wij echt zo erg als huisgenootjes? Heeft jouw vriend/ouders/vriendinnen hier last van? 😉 Laat je reactie achter op mijn Facebookpagina, klik hier!

eco hippique duurzame rijkleding

You may also like

2 Comments

  1. Hier in huis smakelijk gelachen om de herkenbaarheid! Nu snap ik dat mijn man het best zwaar heeft met twee paardenmeisjes in huis 😉

  2. Wat een leuk en herkenbaar artikel 🙃🙃Maar wat hebben we toch een fijne hobby. Daardoor zitten we goed in ons vel en zijn we plezierig voor het thuisfront.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *