ADVERTORIAL: Wat als het een keer écht misgaat?

Vandaag een artikel over een nogal serieus onderwerp. Misschien niet zo Pumps & Paarden-achtig als dat jullie van mij gewend zijn, maar ik wil mijn blog soms ook inzetten voor écht belangrijke dingen in het leven. (Al is een nieuw Eskadron zadeldekje natuurlijk ook ont-zet-tend belangrijk, maar jullie snappen me)

Vandaag gaat het namelijk over verzekeringen. En nee: niet gelijk wegklikken! Lees je gewoon even in (het artikel is niet lang, dus je hebt ‘m binnen drie minuten gelezen), denk erover na en bepaal daarna zelf wat je er verder mee doet.

Daar gaan we! 🙂

 

LijntjeLijn

 

knhs meeus aanvullende ongevallenverzekering

Ik ben onsterfelijk! Toch?
Ik (en ik denk nog veel meer ruiters) heb vaak het gevoel van onsterfelijkheid als ik op mijn paard zit. Ik weet heus dat ik van mijn paard kan vallen als ik op buitenrit ben. Maar wat vervolgens ook altijd door mijn hoofd gaat: “áls het al gebeurt, val ik heus niet zo hard en kom ik er wel weer overheen. Belangrijk is dat mijn paard veilig is en niet de weg op rent.” Totaal niet realistisch, want ook ik kan verkeerd vallen op mijn nek of rug en dus kunnen de horrorverhalen ook mij overkomen.

Dat het soms ook weleens flink mis kan gaan, weet de KNHS ook. Als KNHS-lid was je daarom standaard al via Meeùs verzekerd voor ongevallen met een standaard dekking. Maar KNHS en Meeùs hebben opnieuw de handen ineengeslagen en bieden nu ook aanvullende ongevallenverzekering voor ruiters aan. Ze vroegen mij of ik hier misschien een artikel over wil schrijven, zodat ook jullie deze aanvullende ongevallenverzekering leren kennen.


Wat houdt het in?

  • Voordelen voor KNHS-leden
  • Altijd op én naast je paard verzekerd
  • Financiële zekerheid
  • Lage premie, vanaf €40,- per jaar

Zoals de naam al doet vermoeden, doet deze aanvullende ongevallenverzekering meer dan de verzekering die je standaard hebt als KNHS-lid. Het doel van de aanvullende ongevallenverzekering is om financiële risico’s te beperken wanneer het écht goed mis is gegaan. Zo krijg je eenmalig een uitkering als je blijvend invalide raakt door een ongeval met je paard. Nu denk je misschien: “Ik heb toch gewoon een zorgverzekering voor dit soort dingen?!” Dat klopt, maar je zorgverzekering dekt lang niet alles. Wanneer je blijvend invalide bent en je dus minder kunt werken, of je hebt aanpassingen in je huis of auto nodig, dan komen er extra kosten bij. Of nog erger: wat als je overlijdt? De aanvullende ongevallenverzekering zorgt ervoor dat je nabestaanden een uitkering krijgen.


Waarom en wanneer zou je de verzekering nemen?

Klinkt allemaal heel heftig. Waarom en wanneer zou je deze aanvullende ongevallenverzekering nemen? Ik kan me voorstellen dat als je één keer in de week op de manege rijdt, dat je de verzekering wel kunt overslaan. Maar ben je dagelijks aan het werk met paarden, ben je een fanatieke springruiter, werk je veel met jonge paarden en/of rijd je bijvoorbeeld veel buiten? Dan zou ik er zeker over nadenken. Ook de fase in je leven speelt een rol. Ik ben 24 jaar oud en heb (nog) geen kinderen. Maar stel dat ik over vijf jaar kinderen krijg, en stel dat er dan iets flink fout gaat tijdens een buitenrit? Ik wil dat het dan goed geregeld is voor mijn kinderen. Dat ik hen iets kan achterlaten.


En verder?

Alle narigheid op een stokkie, wij paardenliefhebbers willen gewoon genieten van onze paarden en de lifestyle daaromheen. Mooie rijlaarzen, nieuwe zadeldekjes, spannende wedstrijden en ontspannende buitenritjes, zonder je zorgen te maken over moeilijke zaken. Zaken die gewoon geregeld moeten zijn en klaar. Daarom is het zo belangrijk om je goed in te lezen en na te denken over de mogelijkheden.

De aanvullende ongevallenverzekering kun je gemakkelijk afsluiten met je KNHS-lidmaatschap en is voor KNHS-leden voordelig. Doordat het speciaal voor ruiters is ontwikkeld, is er standaard meer verzekerd dan bij een “gewone” ongevallen verzekering. Tevens is de maandelijkse premie die je betaald heel goedkoop vergeleken met individuele ongevallenverzekeringen. Vanaf €40 euro per jaar ben je al verzekerd! Deze lage premies zijn er omdat de ongevallenverzekering collectief is. Wil je graag meer info? Klik dan hier.

 

Ik hoop dat jullie het een interessant artikel vonden en dat jullie er wellicht iets aan hebben. Laat je like en/of reactie achter op m’n Facebookpagina, klik hier!

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *