BEAUTYCASE: 100% natuurlijke deodorant en lotion voor je paard

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik gróót voorstander van natuurlijke producten. Niet alleen qua supplementen, maar ook als het gaat om groomingspullen bijvoorbeeld. Zo dicht mogelijk bij de natuur blijven.

Daarom leek het mij leuk om de producten van Equi Protecta eens wat beter te bekijken. Dit bedrijf uit Friesland maakt 100% natuurlijke verzorgingsproducten en ik wil telkens een aantal producten van dit merk proberen. Afgelopen januari trapte ik al af met hoefverzorging: de hoevenspray en hoevenolie. Dat artikel kun je *hierrrr* teruglezen. Vandaag neem ik twee producten voor de zomer onder de loep: paardendeodorant en paardenlotion.

equiprotecta

Paardendeodorant
De beschrijving van Equi Protecta is: “Deze natuurlijke paardendeodorant is een vachtspray die de zweetgeur van paarden maskeert, waardoor vliegen op afstand worden gehouden. Door de natuurlijke samenstelling is het bijzonder geschikt voor paarden met een gevoelige huid. De spray is kleurloos en is door de geconcentreerde formule zuinig in gebruik.”

Ingrediënten
Zoals alle producten van Equi Protecta, is ook deze spray helemaal natuurlijk. Dit zit erin:

1. Knoflookolie (wordt gewonnen door stoomdestillatie van verse gekneusde knoflook tenen. De olie met sterke zwavelachtige geur helpt om de zweetgeur van het paard te maskeren en vliegen op afstand te houden.)

2. Eucalyptusolie (ondersteunt de knoflookolie in de maskering van zweetgeur. Fijne bijkomstigheden zijn dat de olie een goede werking heeft op de luchtwegen en huid.)

3. Tea Tree olie (verkregen via stoomdestillatie van bladeren en jonge twijgen. De Melaleuca alternifolia of Tea Tree is een struik of kleine boom tot 7 meter hoog. Het heeft een lange waslijst aan goede eigenschappen, zo is het bijvoorbeeld verzachtend voor de huid en ontstekingsremmend)

4. Verzeepte kokosolie (deze olie heeft een biologische oorsprong wordt gebruikt om de spray te ondersteunen)

Ik heb deze spray vier jaar geleden voor het eerst gebruikt. Ik weet nog dat ik dacht: wát een geur!!!! Tsja, die combinatie van knoflookolie en eucalyptusolie is best wel sterk… Daar moet je wel een beetje aan wennen en tegen kunnen. 😉 Daar tegenover staat wel dat ik de vliegenspray goed vond werken. Zelfs als mijn paard begint te zweten, blijft de spray zijn werk doen en had ze minder last van vliegen. Ik vind het fijn om zo’n natuurlijke spray te gebruiken, in plaats van een vliegenspray met chemische ingrediënten erin. Vooral omdat mijn merrie een gevoelig velletje heeft en ik niet zomaar alles op d’r huid wil smeren.

Ook handig trouwens: je kunt de spray niet alleen voor je paard gebruiken, maar ook de omgeving. Denk aan je stal bijvoorbeeld.

equiprotecta

Paardenlotion
De beschrijving van Equi Protecta is: “Deze natuurlijke verzorgingslotion biedt verzachting, verkoeling en hydratatie van de huid. Het kan worden gebruikt bij een geprikkelde huid, insectenbeten en roos in de staart en manen. Dit maakt de lotion ook bijzonder geschikt voor paarden met zomereczeem. Ook ondersteunend te gebruiken bij een droge, ruwe of schrale huid.”

Ingrediënten
De lotion bestaat uit een aantal natuurlijke ingrediënten, zoals:

1. Gefermenteerde plantenextracten (mengsel van meer dan 30 diverse planten en kruiden, gefermenteerd voor de duur van 43 dagen op 39 graden celcius. Het mengsel brengt de huidstructuur terug in evenwicht en kan zo bijdragen tot een goed herstel van een ruwe en schrale huid.)

2. Algen (geoogst van de enige biologische, gecertificeerde algenkwekerij in Nederland. Deze algensoort behoort tot de Chlorella Vulgaris familie en zit vol gezonde voedingsstoffen: meer dan 20 verschillende vitaminen en mineralen, en bétacaroteen. Dit speelt een belangrijke rol in de cel-vernieuwingsprocessen.)

3. Mengsel van natuurlijke etherische oliën (zoals Tea Tree en laurierblad. Draagt bij aan de verzorging en verkoeling van de huid bij insectenbeten. Laurierblad verstevigd de haarstructuur en Tea Tree werkt oa zuiverend en ontstekingsremmend)

Ik ben GROOT fan van dit product! Je sprayt de te behandelen plekken één keer per dag in en het verzacht/verkoelt de huid bij irritatie en insectenbeten. Echt een ontzettend fijn product voor mijn merrie en haar moeilijke huidje. (Ze heeft overigens geen last van zomereczeem en jeuk, dus daarvoor kan ik deze spray niet testen) Ik vind de lotion persoonlijk echt een musthave voor in je zomer-groomingkist.
In tegenstelling tot de deodorant, ruikt deze spray wél fijn. Een beetje fris, ik vind het wel lekker!

Klik hier voor de website van Equi Protecta.

equi protecta

VIP-giveaway
Kortom: fijne producten om deze zomer in je groomingkist te hebben zitten. Daarom verloot ik beide producten onder de VIP’s! Wil je meedoen aan deze giveaway, dan is het dus belangrijk dat je een VIP bent. Klik hier om je in te schrijven.

Zo maak je kans:
1. Je moet ingeschreven staan als VIP (klik hier)
2. Like Equi Protecta op Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier)
3. Laat bij mij op Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier) een reactie achter waarin je laat weten dat je graag kans maakt op dit cadeau en geef aan of je liever de deo of de lotion wilt ontvangen.

Volgende week kies ik de winnaar, veel geluk!

eco hippique duurzame rijkleding

#samenwerking

You may also like

1 Comment

  1. […] kun je *hierrrr* teruglezen. Eind april schreef ik over de paardendeodorant en –lotion (klik hier) en vandaag sluit ik deze blogserie af met de glans- en […]

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *