BEAUTYCASE: 100% natuurlijke glans & anti-klit spray

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik gróót voorstander van natuurlijke producten. Niet alleen qua supplementen, maar ook als het gaat om groomingspullen bijvoorbeeld. Zo dicht mogelijk bij de natuur blijven.

Daarom leek het mij leuk om de producten van Equi Protecta eens wat beter te bekijken. Dit bedrijf uit Friesland maakt 100% natuurlijke verzorgingsproducten en ik wil telkens een aantal producten van dit merk proberen.

Afgelopen januari trapte ik al af met de hoevenspray en hoevenolie. Dat artikel kun je *hierrrr* teruglezen. Eind april schreef ik over de paardendeodorant en –lotion (klik hier) en vandaag sluit ik deze blogserie af met de glans- en anti-klitspray.

equi protecta review

Loose & Shine
In januari en april schreef ik dus al over de andere producten van Equi Protecta en over al deze producten was ik over het algemeen tevreden. Nog steeds gebruik ik een aantal van de producten. Ik ging er dus bij voorbaat eigenlijk al vanuit dat dit laatste product, de glans- en anti-klitspray óók fijn zou zijn.
Surprise: dat is ook zo! 😉 De spray heet ‘Loose & Shine’ en Equi Protecta beschrijft het product als volgt: “Een uitwendig verzorgingsproduct in de vorm van een speciale spray voor de verzorging van de vacht, staart en manen van alle vachthoudende dieren. Loose & Shine is een superontklitter annex glansspray.

De producten van Equi Protecta zijn 100% natuurlijk. Equi Protecta is een Fries bedrijf en een deel van de ingrediënten zijn afkomstig uit de waddenregio. De ingrediënten van Loose & Shine zijn als volgt:

Koolzaadolie
Rijk aan vitamine E en K. Dit zijn belangrijke vitamines bij het vertragen van huidveroudering en het verzachten van huidaandoeningen. De vetzuren verzachten droge of geïrriteerde huid en brokkelige hoeven.

Lavendelolie
Heeft niet alleen een rustgevende werking, maar bevat ook talloze vitaminen, mineralen en proteïnes om de haargroei te stimuleren.

Zijdeproteïne
Maakt de huid en haar zijdezacht en werkt vochtinbrengend. Het geeft de haren een mooie glans. Zeer geschikt om te gebruiken voor droge huid of dof haar. Gemaakt van natuurlijke oorsprong: gehydrolyseerde zijde.

Natuurlijk emulgator (wonderboomolie)
Ook wel ricinus olie genoemd. Het bindt de oliën met water, zodat er een spraybaar mengsel ontstaat. Ook bevat het omega 6 vetzuur, omega 9 vetzuur en vitamine E: zodat het haar soepel blijft, minder snel breekt of beschadigd en meer glans en volume krijgt. Ook is het van nature haargroei ondersteunend.

Water

Dit vond ik ervan:
Je kunt de spray op zowel de manen en staart gebruiken, als op de vacht. Het geeft een mooie glans en het zorgt ervoor dat de manen en staart goed doorkambaar worden. To be honest: ik kam de staart van mijn paard eigenlijk nooit. Oeps! Ik ben een luie paardenmoeder en ben nogal van ‘puur natuur’ 😉 Hierdoor kon ik de spray natuurlijk wel goed uitproberen, en na een paar minuutjes had Arwen weer een shiny, klitloze staart. Test geslaagd!

Wat ik verder een pluspunt vind, is dat de manen niet glad worden, ondanks de glans. Je kunt de spray dus ook gewoon gebruiken als je gaat vlechten. Handig voor de wedstrijdruiters onder ons.

De geur is overigens niet super lekker. Het is ook niet vies, maar echt een lekkere, frisse geur heeft het niet. Dat geeft wel aan dat er geen ‘geurmakers’ in zitten, maar alleen de noodzakelijke, natuurlijke ingrediënten.

Verder is de spray vrij van siliconen, SLS en parabenen, waardoor het volgens Equi Protecta ook geschikt voor paarden met een gevoelige huid. Oh, en op het etiket staat dus ook dat je je de spray ook voor andere ‘vachthoudende’ dieren kunt gebruiken, zoals je hond. Handuggg 🙂

Kortom…
Al met al vind ik het een fijne glansspray, vooral als je -net als ik- graag puur natuur producten gebruikt. Ik houd ‘m in ieder geval voorlopig in m’n poetstas! 🙂

equi protecta review

VIP-giveaway
Omdat ik het een geslaagde test vond, geef ik ook dit product van Equi Protecta graag cadeau aan een VIP.

Zo maak je kans:
1. Je moet ingeschreven staan als VIP. (Klik hier als je nog geen VIP bent)
2. Like Equi Protecta op Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier)
3. Laat bij mij op Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier) een reactie achter waarin je laat weten dat je graag kans maakt op dit cadeau.

Volgende week kies ik de winnaar, veel geluk!

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.