BEAUTYCASE: Ik probeerde deze 100% natuurlijke hoefverzorging uit

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik gróót voorstander van natuurlijke producten. Niet alleen qua supplementen, maar ook als het gaat om groomingspullen bijvoorbeeld. Zo dicht mogelijk bij de natuur blijven.

Daarom leek het mij leuk om de producten van Equi Protecta te proberen. Dit bedrijf uit Friesland maakt 100% natuurlijke verzorgingsproducten en de komende maanden wil ik telkens een aantal producten van dit merk proberen. Ik trap af met de hoefverzorging: hoevenspray en hoevenolie.

equi protecta

Hoevenolie
Equi Protecta beschrijft zelf: “Deze natuurlijke hoevenolie biedt natuurzuivere verzorging en bescherming van de hoef. Het houdt de hoef elastisch, waardoor de kans op scheuren en brokkelen wordt verminderd.”
Ik zal er gelijk bij zeggen: mijn paard heeft van zichzelf heel goede hoeven, dus ik kan de producten niet testen bij brokkelhoeven, heel droge hoeven of andere problemen. Ik gebruik het als een soort ‘onderhoud’ van de hoeven en om ze mooi glanzend te maken voor een wedstrijd of clinic.

Ingrediënten
De olie bestaat uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten. Wat ik vooral heel leuk vind, is dat Equi Protecta een Fries bedrijf is en een deel van de ingrediënten dan ook uit de Waddenregio komt. Er wordt dus gebruik gemaakt van lokale producten. Dit zit erin:
– Koolzaadolie (rijk aan vitamine E en K, hydrateert & verzacht de hoef)
– Laurierbladolie (ondersteunt het herstel bij kneuzingen & hoefzweren, en verstevigt de hoefstructuur)
– Karwijzaadolie (verstevigt de hoefstructuur en gaat schimmelvorming tegen)
– Tea-tree olie (heeft een complete waslijst aan goede eigenschappen, bijvoorbeeld ontstekingsremmend.)

De olie zit in een blik, met een kwast die aan de deksel vast zit – geen gedoe met losse, vettige kwasten in je kast dus. Het heeft een beetje een eigenaardige geur, maar het is geen sterke geur gelukkig. De olie smeert goed uit en is vrij vloeibaar. Gebruik niet te veel, want dan ‘loopt’ het een beetje uit. De kwast werkt helemaal prima. De olie trekt vrij snel in en geeft een mooie glans. Ik vind het een heel fijne olie, een prima product om de toch al gezonde hoeven van mijn paard te ondersteunen.

Hoevenspray
Naast een olie heeft het merk ook een hoevenspray in het assortiment. Leuk, want een spray voor hoeven zie je niet vaak! Equi Protecta beschrijft: “Deze natuurlijke hoevenspray met een verzorgende en beschermende werking is eenvoudig aan te brengen op de hoef. Het houdt de hoef elastisch, waardoor de kans op scheuren en brokkelen wordt verminderd. De spray kan tevens een ondersteunende bijdrage leveren aan de preventie van rotstraal.”

Ingrediënten
Net als de olie, bevat de spray uitsluitend natuurlijke ingrediënten en komt een deel daarvan uit de Waddenregio. Wel zitten er in de spray net wat andere producten:
– Zeewierextract (rijk aan eitwitten, vitaminen en mineralen)
– Biologische groene alg-extract (deze groene alg-soort ‘chlorella’ bevat meer dan 20 verschillende vitaminen en veel antioxidanten, mineralen & bétacaroteen, speelt belangrijke rol bij vernieuwing van cellen)
– Mengsel van etherische oliën (Tea-tree en laurierblad, werking zie hierboven bij de hoefolie)
– Water

De spray zit in een vrij grote fles (fijn!) en heeft een handige spuit. De substantie is heel vloeibaar en donker van kleur. Door het vloeibare kun je het heel makkelijk sprayen op de hoef. Toch moet ik zeggen dat ik zelf de olie fijner vind werken. Met de olie heb ik het gevoel dat ik het beter en nauwkeuriger kan aanbrengen. Aan de andere kant werkt een spray wel sneller en doordat je het van een afstandje ‘vernevelt’, wordt het mooi egaal aangebracht. Daarnaast heb ik het idee dat de spray sneller intrekt dan de olie, wat natuurlijk ook een pluspunt is. Het is dus maar net waar je eigen persoonlijke voorkeur ligt! Al met al vind ik het twee fijne producten om gezonde hoeven te onderhouden en te ondersteunen.

Klik hier voor de website van Equi Protecta.

equi protecta

VIP-giveaway
Voor de VIP’s heb ik uiteraard ook deze week een leuk cadeautje geregeld. Ik geef een fles hoevenspray en een pot hoevenolie weg! Wil je meedoen aan deze giveaway, dan is het dus belangrijk dat je een VIP bent. Klik hier om je in te schrijven.

Zo maak je kans:
1. Je moet ingeschreven staan als VIP (klik hier)
2. Like Equi Protecta op Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier)
3. Laat bij mij op Facebook en/of Instagram even een reactie achter waarin je laat weten dat je graag kans maakt op dit cadeau en geef aan of je de spray of liever de olie wilt ontvangen.

Volgende week kies ik de winnaar, veel geluk!

#samenwerking

You may also like

2 Comments

  1. […] januari trapte ik al af met hoefverzorging: de hoevenspray en hoevenolie. Dat artikel kun je *hierrrr* teruglezen. Vandaag neem ik twee producten voor de zomer onder de loep: paardendeodorant en […]

  2. […] januari trapte ik al af met de hoevenspray en hoevenolie. Dat artikel kun je *hierrrr* teruglezen. Eind april schreef ik over de paardendeodorant en –lotion (klik hier) en vandaag […]

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *