BIZAR: Deze rijbroek zou je helpen afvallen & cellulite verminderen

Onlangs kwam iets.. tsja, ongewoons tegen. Ik zag namelijk een berichtje van het Amerikaanse ruitersportmerk Goode Rider op hun Facebookpagina, dat ze een nieuw product hebben gelanceerd: de ‘Energy’ rijbroek. (Klik hier om ‘m te bekijken op hun webshop) Deze zou vet verbranden en cellulite verminderen. Eh, wat?!

rijbroek vet verbranden

‘Nilit Fiber Technology’
Volgens Goode Rider is bij deze ‘Energy’ rijbroek een speciale stof gebruikt, namelijk de ‘Nilit Fiber Technology’. Ik vond een filmpje (klik hier) over Nilit en daarin wordt uitgelegd dat er gebruik wordt gemaakt infraroodstralen, die geleidelijk de diepere huidlagen verwarmen. Ik citeer: “De geleidelijke verwarming draagt bij aan de vorming van vetcellen.” Verdere uitleg was er niet te vinden.

Ze vertellen ook dat een test van het Italiaanse bedrijf ‘Bio Basic Europe’ in samenwerking met de Universiteit van Pavia, heeft aangetoond dat vrouwen tot één centimeter smaller werden bij hun heupen en dijen, nadat ze voor acht weken lang een broek met deze stof droegen. Ze droegen deze broek acht uur per dag. Ook werd volgens het onderzoek bij 32 procent van de proefpersonen de cellulite zichtbaar minder.

Ik blijf eigenlijk met nog meer vragen achter. Hoe zagen de levens van de proefpersonen eruit, waren ze in die acht weken tijd ook gezonder aan het eten en meer aan het bewegen? Hadden ze veel overgewicht of waren ze al slank? En wát doen die infraroodstralingen nu precies met de vorming van vetcellen?

Infraroodsauna’s en cellulite
Het programma Radar van omroep AvroTros heeft eens navraag gedaan over het gebruik van infraroodsauna’s om cellulite tegen te gaan (klik hier). Zij spraken diverse experts en de conclusie was: flauwekul. Zo zegt onderzoeksarts Jetske Ultee: “Er zijn geen wetenschappelijke studies die bevestigen dat infraroodstraling cellulite vermindert.” Ook dermatoloog Menno Gaastra ontkent het: “Wat er gebeurt is dat je huid opgewarmd wordt, waardoor de cellen samentrekken. Het effect is tijdelijk.” Oftewel, zodra je die sauna uitloopt is het effect alweer weg. Het lijkt dus vooral op een slimme verkooptruc.

Wil je wat kilo’s verliezen, dan kun je natuurlijk de gok wagen en zo’n rijbroek van $179 (!!) aanschaffen, maar de gezondste, meest effectieve én goedkoopste manier is nog altijd om gewoon wat gezonder te gaan eten en dagelijks minstens 30 minuten te bewegen. Daar kan geen broek,  geen infraroodstraling en geen verkooptruc tegenop.

Wat vind jij van deze broek? Laat je reactie achter op mijn Facebookpagina (klik hier) of Instagram (klik hier)

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *