BUDGET PAREL: Barebackpad onder €50

Het is vandaag 1 november en dat betekent dat No Stirrup November begonnen is: een Amerikaanse traditie waarbij ruiters en amazones over de hele wereld worden uitgedaagd om zonder stijgbeugels te rijden. En dat is  helemaal niet zo’n gek idee, want het is een goede manier om je (onafhankelijke) zit & houding te trainen. 

In het kader van de ‘No Stirrup November’ deel ik graag deze budgettip met jullie: de barebackpad van het merk QHP, die nog geen €50 kost! Een heel laagdrempelige en budgetproof manier om eens een barebackpad uit te proberen en dé manier om zichtbare buikspieren te kweken. 😉

budget barebackpadbudget barebackpad

Deze barebackpad is dus van QHP en kost €49,95. De pad is in verschillende kleurtjes verkrijgbaar, heeft een zachte voering van imitatiebont met foam en heeft een handvat aan de voorkant. De suedine bekleding zorgt voor grip tijdens het rijden.

Zelf heb ik de pad in het zwart. Ik wilde al een tijdje een barebackpad, omdat ik graag wat vaker zonder zadel wilde gaan rijden – om mijn zit verder te verbeteren en om nog beter de bewegingen van mijn paard te voelen. Ook wilde ik ‘m gebruiken voor relaxte stapritjes. Ik vond de stap echter te groot om direct veel geld uit te geven aan een barebackpad (want ga ik zo’n pad eigenlijk wel echt vaak gebruiken?) dus deze van QHP is dan een mooie eerste stap! 

Ik ben er erg blij mee en gebruik ‘m regelmatig. Het voelt lekker zacht aan de onderkant en ik kan goed de bewegingen van Arwen voelen, terwijl ik net wat comfortabeler zit dan helemaal zonder zadel/barebackpad. Je moet natuurlijk wel realistisch zijn: hij is niet zo stevig als een barebackpad van €150 of meer. Maar ik vind het echt een goede tip voor als je laagdrempelig en af en toe met een barebackpad zou willen rijden. Een budgetpareltje, dus!

Nieuwsgierig geworden? Je kunt de pad volgens mij bij heel veel ruitersportzaken en webshops bestellen. Klik hier voor de store locator van QHP.

Zou jij met zo’n barebackpad willen rijden? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina (klik hier) of Instagram (klik hier)!

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *