Deze hoefschoenen kocht ik voor mijn merrie

Na veel twijfelen maakte ik een tijdje geleden dan toch de beslissing: Arrie gaat ijzerloos. Althans, we gaan het proberen. Mét hoefschoenen voor buitenritten. Inmiddels staat ze nu zeven weken zonder ijzers en omdat ik veel vragen op Instagram kreeg over welke hoefschoenen ik heb en waarom ik voor deze heb gekozen, schrijf ik daar vandaag deze blog over!

ervaringen scoot boots

Passervice
Het is bij hoefschoenen heel belangrijk dat ze perfect passen, om te voorkomen dat de schoenen kunnen gaan draaien of zelfs losraken tijdens het rijden. Ik heb dan ook een bekapper laten komen die gespecialiseerd is in het passen/aanmeten van hoefschoenen. Zij weet precies waar ze op moet letten en wanneer de schoenen goed zitten. Een extra voordeel is dat ze diverse modellen, merken en maten hoefschoenen meeneemt, zodat je de verschillende soorten kan passen. Zo hoef je niet zelf constant opnieuw hoefschoenen online te bestellen en weer terug te sturen als ze niet goed zitten. Ik raad je dan ook zeker aan om een specialist in te schakelen!
Toch liever zelf aan de slag? Ik zag dat je bij webshop Hoofwear (klik hier) ook foto’s kunt opsturen, waarna een specialist op basis van deze foto’s een advies geeft.

Scoot Boots hoefschoenen
Op basis van de vorm van haar hoeven heeft Arrie zowel de Flex Hoof Boots (klik hier) als de Scoot Boots (klik hier) gepast. Arwen heeft namelijk vrij ronde hoeven, en daar zijn deze schoenen geschikt voor. De keuze was vrij makkelijk: de Scoot Boots zaten perfect en ze liep er ook direct fijn mee weg, fijner dan op de Flex Hoof Boots.

De Scoot Boots zijn geschikt voor zowel de sport als voor recreatief. Ze zijn ontzettend populair en dat is ook niet zo gek: ze zijn lichtgewicht, makkelijk aan te trekken, hebben een simpel ontwerp en zitten laag om de hoef, waardoor schuurplekken zoveel mogelijk wordt voorkomen. Ook zijn ze makkelijk schoon te maken: je hoeft ze alleen even onder de kraan te houden.

Op het strand rijden
Arrie staat aan de kust, dus wij rijden bijna wekelijks op het strand. Om bij het strand te komen moeten we eerst ongeveer tien/vijftien minuten over de weg stappen, waarbij het voor Arrie fijn is als ze hoefschoenen aan heeft. Omdat ik geen zin heb om eenmaal op het strand de hoefschoenen weer uit te doen, is het belangrijk dat de schoenen ook voor het strand geschikt zijn. Ik wilde hoefschoenen die zich niet kunnen volzuigen met water (neopreen en andere stoffen vielen dus af) en het water moet ook weer uit de schoenen kunnen lopen. Gaten of andere uitsparingen zijn dus onmisbaar. De Scoot Boots zijn gemaakt van kunststof en aan de zijkanten + onderkanten zitten openingen, waardoor water, schelpen of steentjes er weer uit kunnen. Strand-proof, dus!

De schoenen aantrekken
Je trekt de Scoot Boots gemakkelijk aan, vind ik. Het plastic is namelijk vrij flexibel, al helemaal als je ze op kamertemperatuur bewaard. Ik ben niet zo handig en ik was dus van te voren wel een beetje bang dat ik er mee zou zitten rommelen – maar niks is minder waar! Ik trek ze gemakkelijk bij Arrie aan en zij loopt er zo mee weg.

Gevoelig op ‘t harde
Dan natuurlijk de belangrijkste vraag: doen de hoefschoenen wat ze moeten doen? Ik kocht de schoenen omdat Arrie zonder ijzers gevoelig loopt op het harde. Met de schoentjes aan heeft ze daar helemaal geen problemen meer mee! Dus jazeker: ze doen wat ze beloven. 🙂 De dikke elastische zool zorgt ervoor dat de schokken goed opgevangen worden.
Verder krijg je bij de Scoot Boots allerlei accessoires, zoals reservebandjes en -schroefjes, en gaiters (die schuurplekken kunnen voorkomen). Andere bandjes, in vrolijke kleurtjes, kun je los erbij kopen. Net als Mud Straps; een extra bandje die nog meer veiligheid biedt bij rijden in diepe modder of extreem ruig terrein.

Meer lezen over de Scoot Boots? Klik hier voor de website van Hoofwear, ik vond deze website erg fijn toen ik mij ging oriënteren op de verschillende soorten schoenen.

ervaringen scoot boots

Ik ben erg blij met deze aankoop. Het is een heel goede oplossing voor als je geen ijzers (meer) wilt en om je paard te ondersteunen bij de overgang van ijzers naar blote voeten.

Wat zijn jullie ervaringen met hoefschoenen? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina (klik hier) en/of Instagram (klik hier)!

EcoHippique

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *