DRESSUUR: De wedstrijdroutine van Danielle van Mierlo

Dressuuramazone Danielle van Mierlo kennen jullie inmiddels vast wel; sinds enige tijd heeft ze haar eigen YouTube-kanaal waar ze vlogs op zet (klik hier om die te bekijken!) en zo af en toe verschijnt ze ook op Pumps & Paarden. In het artikel van vandaag vraag ik Danielle naar haar wedstrijdroutine; wat zijn haar favoriete producten, is ze bijgelovig en wat was haar mooiste sportmoment? Lees mee!

 

l

 

1. Hoe ziet jouw wedstrijdoutfit eruit?
Ik rijd al jaren in wedstrijdjasjes van Lamantia Couture Nederland! Ze hebben een super mooie pasvorm en met kleuren is niets te gek, je kan alles zelf ontwerpen naar je eigen smaak.

Verder ben ik groot fan van de euro-star rijbroeken. Ze hebben speciale winterstoffen en zomerstoffen wat ideaal is. De helmen die ik draag, zijn van Casco. De paarden hebben optoming van 2FitHorses en Custom Zadels. De outfit wordt afgemaakt door bling bling van Saddle Jewels!

 

Danielle van MierloFoto: LE-Fotografie

Danielle van MierloMijn wedstrijdjasje van Lamantia Couture Nederland!

 

2. Wat zijn je favoriete groomings producten?
Sinds ik de producten van Horsefitshop heb mogen uitproberen, ben ik om! Het zorgt ervoor dat je paarden mooi glimmen en er top uit zien. (Klik hier voor de website van Horsefitshop)

 

3. Heb je een ritueel (of bijgeloof) als je op wedstrijd gaat?
Ik ben heel erg bijgelovig! Zeker als ik zenuwachtig ben voor een wedstrijd, dan wordt ik dat alleen maar meer. Ik doe bijvoorbeeld het opzadelen altijd in dezelfde volgorde; eerst links, dan rechts. Ook heb ik áltijd mijn geluksarmbandjes om!

 

4. Hoe ga jij om met wedstrijdstress?
Ik heb mentale training gevolgd en daar heb ik erg veel aan gehad. Je leert onder andere verschillende ademhalingsoefeningen, hoe je gedachten kunt omzetten en hoe je het beste kunt visualiseren. Het heeft mij erg geholpen!

 

5. Hoe leer je een proef uit je hoofd?

Nou, ik hoef een proef maar één keer door te lezen en dan weet ik hem! Een proef zit vaak logisch in elkaar waardoor ik het makkelijk onthoud. Was ik ook maar zo goed op school destijds! Mijn tip is: leer niet de letters, maar leer de lijnen en oefeningen.

 

6. Wat is je mooiste moment tot nu toe in je sportcarrière?
Ik heb heel veel mooie momenten mogen meemaken, maar in de aanloop naar kampioenschappen ben je altijd extreem gefocust en als je dan een medaille wint of in de prijzen valt, dan is dat iedere keer toch wel zo gaaf!

 

Danielle van MierloFoto: Made by Jessy

 

7. Waar wil je heel graag nog eens starten?
Heel graag bij de internationale wedstrijd van Glock in Oostenrijk. Ik heb nog nooit een wedstrijd gezien zoals deze! Het is er geweldig chique aangekleed en er zijn ‘s avonds bijzondere feesten met grote artiesten.

 

8. Hoe werk je qua trainingen naar een wedstrijd toe?
Ik rijd twee weken voor de wedstrijd een keer de gehele proef, zodat ik weet wat ik moet oefenen naar de wedstrijd toe. Vervolgens plan ik de lessen, vrije dagen, longeerdagen en het baan verkennen goed in. Alles draait om een goede planning!

 

9. Als je een tijdmachine naar het verleden zou hebben, welke wedstrijd zou je dan over willen doen?
Ik zou zonder twijfel het Europees Kampioenschap met Ucento over willen doen, en dan precies op dezelfde manier als toen. We hadden het daar zo gezellig en we werden ontzettend gesteund door heel Nederland. Ucento en ik reden die wedstrijd persoonlijke records en medailles!

 

10. Waar ben je het meest trots op?
Ik ben erg trots op dat ik tot nu toe al mijn paarden vanaf hun 3e jaar zelf heb opgeleid. Wedstrijden gaan erg goed en dat geeft voldoening, maar als je ze ziet groeien in de training voelt dat nog veel specialer.

 

Van welke amazone willen jullie nog meer de wedstrijdroutine weten? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina, klik hier!

You may also like

1 Comment

  1. Wat een mooi mens. Een combinatie van Eenvoud, Eerlijkheid, Kunde, Kennis & Klasse.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *