Een waterbak-buffet in de paddock (+ winactie!)

waterbak-buffet paddock

Onlangs hebben we een waterbak-buffet aan de paddock toegevoegd. ? Een soort tafel waar 4 emmers in kunnen hangen. Regelmatig vullen we de emmers met water en doen daar verschillende mineralen en kruidentincturen bij, zoals:

• Vloeibare brandnetel (van HELTIE horse)
• Moeder aarde
• Diatomeeënaarde
• Spirulina
• IJslands zeewier
• Keltisch Zeezout
• Veendrenk

De onderste 6 zitten in het kant-en-klare mineralenbuffet-pakket dat je bij @femkedollehorsemanship kunt kopen. Je hoeft deze dus niet allemaal los te kopen!

Het is heel leuk om te zien welke waterbak bij welk paard de grote favoriet is. De paarden gaan eerst altijd even neuzen langs alle emmers en vervolgens maken ze hun keuze. Zo was fjord Donar de eerste keer groot fan van de waterbak gevuld met IJslands zeewier en moest Spaanse dame Ruperta daar juist niks van weten, die koos overduidelijk voor Keltisch zeezout.

Vooral de eerste keer was het een hele ervaring voor de paarden. Zo veel indrukken, smaken en geuren te verwerken! Ze moesten er flink van flemen en gapen. ?

waterbak-buffet
Van de brandneteltinctuur (brandnetel in vloeibare vorm) waren ze verrassend genoeg állemaal fan. De paarden dronken ‘m in no time leeg. Ik kon ‘m na 15 minuten weer opnieuw vullen. 😉 Ook de keren erna was deze emmer bij alle paarden populair.

Brandnetel zit bomvol vitaminen en mineralen, en heeft een lichte detox werking. Fijn dus als ondersteuning bij het verharen en bij problemen zoals zomereczeem en insuline resistentie. Arwen is afgelopen winter ziek geweest en had leverproblemen, dus voor haar was het ook perfect. Het fijne van brandnetel in vloeibare vorm is dat je het aan je waterbak-buffet kan toevoegen. Je geeft het 14 dagen achter elkaar, als een soort kuurtje. Meestal laten de paarden het na ongeveer 12 dagen vanzelf staan, ze zijn dan voorzien in hun behoefte en gaan het niet meer drinken.

Je kunt het kopen bij @heltiehorse , ook verkrijgbaar bij Welkoop.

Omdat ik er heel blij mee ben, geef ik het brandnetel-supplement van HELTIE horse cadeau aan 3 volgers! Let me know als jij het ook graag wil gebruiken, volgende week zal ik 3 lucky ladies kiezen. ??

Update: de winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen.

waterbak-buffet paddock

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *