FASHION: Dit zijn de vernieuwde varianten van de welbekende Puff pad

Ik denk dat iedereen wel de Puff pads van QHP kent: de iets dikkere zadeldekjes in talloze vrolijke kleurtjes. Een tijdje geleden heeft QHP deze Puff pad in twee nieuwe jasjes gestoken: de Puff pad Anatomic en de Puff pad Super grip.

In dit artikel vertel ik je meer over deze vernieuwde versies én geef ik er eentje cadeau aan een VIP!

puff pad qhppuff pad qhp
Puff pad Anatomic
De eerste vernieuwde variant van de originele Puff pad is de ‘Anatomic’. De naam zegt het al: dit model is anatomisch gevormd. Het dek loopt bij de schoft iets terug en iets omhoog. Ook bij de achterkant loopt het dek iets omhoog. Super fijn, want de oude pads konden nog weleens te ‘recht’ zijn, met name bij paarden met een hoge schoft (zoals mijn merrie). Door de anatomische vorm ligt het zadeldek nu veel mooier op Arwen’s rug. Het volgt de lijnen van de rug en de schoft blijft vrij. Hierdoor hoef ik niet bang te zijn voor schuurplekken achter op de rug of rond de schoft. Verder vind ik het groene kleurtje erg leuk, dat zie je niet vaak!

qhp puff padpuff pad qhp
Puff pad Super grip
De tweede vernieuwde versie is de ‘Super Grip’. Deze is óók anatomisch gevormd (yay!), maar heeft (zoals de naam al doet vermoeden) het extraatje dat er anti-slip letters op het zadeldek zitten. Die voorkomen dat je zadel gaat schuiven. Ook zit er een versteviging bij de singellussen, zodat het dekje minder snel slijt.

Nu heb ik nooit last van schuivende dekjes, dus in dat opzicht kan ik het zadeldek niet testen. De pasvorm is net zo fijn als de Anatomic en sluit daarom mooi aan om Arwen’s rug, waarbij de schoft vrij blijft. De versteviging vind ik overigens ook erg fijn. Dat ben ik ook gewend bij mijn LeMieux-zadeldekjes en ik merk dat dekjes dan veel mooier van vorm blijven als je aansingelt.

Verder zijn de twee pads hetzelfde als de originele Puff pads: de buitenzijde is gemaakt van een zacht suedine en de binnenkant van een absorberende stof. Beide varianten zijn verkrijgbaar in full dressuur en full veelzijdigheid. En zoals we gewend zijn van de Puff pads, zijn ook deze dekjes verkrijgbaar in allerlei leuke kleurtjes – zodat je altijd een mooi setje kunt samenstellen.

Tip: Op de website van QHP (klik hier) kun je via de Store Locator checken waar bij jou in de buurt QHP wordt verkocht.

Zo maak je kans op een van de Puff pads:
1. Je moet ingeschreven staan als VIP. (Klik hier als je nog geen VIP bent)
2. Like QHP op Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier)
3. Laat bij mij op Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier) een reactie achter waarin je laat weten welke variant (de Super grip of de Anatomic) je zou willen en in welke kleur.

Volgende week vrijdag wordt de winnaar in de VIP-nieuwsbrief (e-mail) bekend gemaakt, dus check dan zeker even je mailbox. Veel geluk!

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *