FOOD GUIDE: Krijgt jouw paard Cannabisolie? Kruidnagel is het nieuwe wiet (+winactie!)

Update 26/7: De winnaars zijn inmiddels bekend! Van harte gefeliciteerd Whitney Verburgh, Renée van der Sommen en Danielle Rietdijk!

Het juiste voer bepalen voor je paard; het is soms een flinke puzzel. Welk voer, en hoeveel dan, gemixt met ander voer, geen supplementen, wel supplementen, en welke supplementen dan? Daarom heb ik deze rubriek de “Food Guide” in het leven geroepen; samen met een aantal experts en specialisten geef ik suggesties voor bepaalde problemen of vraagstukken. Dit keer: CBD-olie dat gewonnen wordt uit kruidnagel (in plaats van uit wiet).

De vorige edities van “Food Guide” lezen? Klik hier!

 

 

 

Hoe kan cannabisolie je paard helpen?
CBD-producten worden steeds populairder. Niet alleen voor mensen, ook voor dieren. Zo werkt CBD-olie werkt goed tegen stress, angst en pijn. De voordelen (bij paarden):

 • Werkt rustgevend, zowel bij acute als chronische stress
 • Pijnstillend, bij bijvoorbeeld maagzweren of chronische pijn
 • Verbetert de spijsvertering en eetlust
 • Verhoogt de weerstand
 • Werkt ontstekingsremmend, ook bij gewrichten
 • Zorgt voor gezondere hoeven, huid en vacht
 • Vermindert allergische reacties
 • Zorgt voor betere focus en hanteerbaarheid
 • Goed voor spieren en botten

Meer lezen over de werking bij paarden? Klik hier voor meer info.

 

Kruidnagel is het nieuwe wiet
Normaal gesproken wordt CBD-olie gewonnen uit wiet. Hierbij wordt THC (het stofje waar je high van wordt) er uitgefilterd, zodat alleen de cannabinoïden overblijven. Maar niet alleen in wiet zitten cannabinoïden, ook andere planten maken cannabinoïden aan – waaronder kruidnagel. Het fijne van kruidnagel is dat er helemaal geen THC of andere geestverruimende stofjes in zitten. Dezelfde werking dus, maar dan net wat meer ‘safe’.

Zoals jullie misschien wel weten heb ik al een tijdje een heel toffe samenwerking met HELTIE Horse®. Dit merk maakt 100% natuurlijke supplementen en ook zij waren de afgelopen tijd bezig met het ontwikkelen van een goede CBD-olie. De mensen bij HELTIE Horse® weten echt alles over kruiden, en daarom ontwikkelden zij CBD-olie dat gewonnen is uit kruidnagel: HELTIE Horse® Cannabidol. Dit supplement bevat een heel hoge concentratie cannabinoïden, namelijk 10% (ter vergelijking: de meeste CBD-oliën bevatten slechts 4%) en heeft daardoor veel effect. En: omdat het op basis van kruidnagel is, hoef je dus niet bang te zijn dat je paard high wordt. 😉

 

 

Testers gezocht!
Wil je graag Cannabidol proberen bij je paard? Ik mag namens HELTIE Horse® drie Pumps-lezeressen uitkiezen die een flacon toegestuurd krijgen. Na afloop schrijf je een stukje over je ervaringen met het supplement, dat HELTIE Horse® zal gebruiken als feedback en dat ze op hun website zullen plaatsen.

Lijkt dit je leuk? Like HELTIE Horse® op Facebook (klik hier) en/of op Instagram (klik hier). Like Pumps & Paarden op Facebook (klik hier) en/of op Instagram (klik hier) en laat bij Pumps & Paarden op Facebook en/of Instagram een reactie achter dat je meedoet!

Ik kies volgende week de drie winnaars, veel geluk!

#advertorial

You may also like

9 Comments

 1. Hallo,

  Ik zou dit heel graag voor mijn merrie willen testen. Ze is zwaar hoefbevangen en heeft ondanks de pijnstillers nog steeds pijn.

 2. Hallo,

  Ik zou dit super graag willen winnen voor mijn merrie!
  Ze heeft veel lichamelijke pijntjes, nu helpt het op ijzers staan en rust heel veel. Maar ben super benieuwd of dit haar ook zou helpen!

 3. Ik zie tussen de voordelen van dit product een aantal dingen staan die goed zouden zijn voor mijn paard (en mij?): gezondere hoeven, huid en vacht + vermindert allergische reacties (mijn paard heeft zomereczeem) + verbetert de focus en hanteerbaarheid (op wedstrijd durft hij zich wel eens aan te stellen)?
  ????

 4. Ik zou het graag proberen. Heb een jong paard dat in korte tijd ontzettend hard gegroeid is. Hij heeft nog weinig balans en struikelt veel.

 5. Ik zou dit super graag voor mijn paard willen die wegens een blessure lang stil moet staan en hierdoor is gaan lucht zuigen! Ik hoop dat dit WEL werkt en hierdoor mijn paard maar misschien ook die van miljoenen anderen geholpen kan worden die dit ook doen.

 6. ik zou dit graag voor mijn springpaard willen gebruiken. Hij heeft nogal wat stress op de vrachtwagen als hij zlleen staat en op wedstrijd kan hij zich ook moeilijk ontspannen tijdens het inrijden.

 7. Ik zou dit heel graag willen winnen voor mijn jonge merrie. Haar spieren en botten kunnen dit product wel goed gebruiken. Haar weerstand en spijsvertering kunnen ook wel wat beter. Ze heeft ook vrij snel angst en stress.

 8. Ik kan de post op instagram niet vinden ? maar ik zou het erg graag testen bij mijn paard. Hij is snel gestresst en erg schrikkerig, dit heeft ook invloed op zijn spijsvertering. Hij is helemaal nagekeken, arts, chiro, fysio, zadelmaker, tandarts, you name it en er is fysiek niets mis met hem. Met goede dressuur begeleiding en een 5 sterren parelli instructeur doe ik mijn uiterste best om hem te helpen maar ik zou graag testen of dit product hem kan helpen om wat meer rust te krijgen.

 9. Ik zal dit graag willen winnen en voor jullie uittesten omdat ik een vrij gevoelige fries heb die zich moeilijk kan ontspannen tijdens het rijden hij houd onder het rijden alles in de gaten kan zich dan moeilijk op mij richten ,hij is dan ook erg stram in zijn spieren ook is hij erg rillerig ,gevoelig op zijn huid ,last van zomer eczeem zodat hij altijd een dek moet dragen wat jammer is want zijn manen gaan hier door stuk .

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *