Zin om iets lekkers te maken, maar wil je ook niet al te ongezond te eten? Maak dan deze makkelijke en gezonde(re) chocolademousse taart, gemaakt van zoete aardappel en noten! Gluten- én zuivelvrij.
? Ingrediënten
200 g zoete aardappel, 250 gram noten (ik gebruikte o.a. amandelen, walnoten en cashewnoten), 2 el kokos- of zonnebloemolie, 2 el ahornsiroop, 10 dadels, 150 ml plantaardige melk (ik gebruikte havermelk), 40 g cacaopoeder, eventueel wat kokosrasp als garnering.
?? Zo maak je ‘m
Snijd de zoete aardappelen in kleine stukjes en kook ze voor 15 min. Blend de noten + olie + ahornsiroop tot gladde massa. Vet een taartbodem in en bekleed met bakpapier. Verdeel hier het notenmengsel op en druk goed plat. Laat de dadels even weken in warm water (en ontpitten als die er nog in zitten). Mix de dadels, zoete aardappel, melk en cacaopoeder in keukenmachine tot een romige mousse. Giet dit op de bodem en strijk het glad. Bak ‘m in een voorverwarmde oven op 180 graden voor zo’n 45 min. Even laten afkoelen en ong. een uur laten opstijven in de koelkast.
Easy peasy om te maken en het lekkerste wat je gaat eten deze week! ??