HEBBEN: Uitgebreide en luxe ‘beautylijn’ voor je paard

Ik ga eigenlijk nog maar zelden naar ruitersportzaken en ik koop zelden iets. Al mijn paardenspullen passen ook in één (smalle) zadelkast op stal. Heerlijk! Vroeger had ik zoveel spullen die ik totaal niet nodig had. Dat is de afgelopen jaren wel veranderd. Ik investeer nu veel liever in een paar (duurdere) dingen die ik qua kwaliteit echt heel goed vind en/of waar ik heel erg blij wordt. Niet ‘kopen om het kopen’, dus. 😉

Daarom werd ik ook zo blij toen ik de ‘beautylijn’ van Cavalor zag. Allemaal handige en kwaliteitsvolle producten, zonder al te veel poespas – zodat je echt een goede, praktische ‘beautycase’ voor je paard kunt samenstellen.

cavalor review

De collectie bestaat uit zes lijnen, waaronder: Repellent Care (de groene lijn), Coat Care (de roze lijn) en Skin Care (de rode lijn). Met producten als een vliegenspray, mokzalf en shampoo zitten er alle praktische producten in die je nodig hebt per seizoen.

Ik ben niet zo van het eindeloos tutten met mijn paard (mijn paard overigens ook niet), dus ik vind zo’n collectie met allemaal praktische spulletjes super fijn! En ik wordt toch ook wel héúl blij als ik nu naar mijn kastje hierboven kijk. 😉

vliegenspray reviewPaardengeurtjes maskeren
Een product dat ik de laatste tijd veel heb gebruikt, is de ProScent. Deze natuurlijke spray is onderdeel van de Repellent Care-lijn (de groene lijn dus). De spray maskeert paardengeurtjes en voorkomt zo dat er muggen en vliegen op af komen.

De fles is lekker groot en handig in gebruik, en de spray vernevelt heel erg goed en ‘zacht’. Hierdoor krijg je niet zo’n harde straal en van die spuitvlekken op de vacht. Dat lijkt mij ook fijner voor paarden die sprays een beetje eng vinden. Het maakt geen hard geluid en het komt ook niet hard aan, zegmaar. 😉 Het nadeel hiervan kan wel zijn dat je wat minder gericht de spray kan opbrengen.

De essentiële oliën die in deze spray zitten, zijn lemon eucalyptus, lavendel en tea tree. De lemon eucalyptus olie dat in de spray zit, zorgt voor de sterke geur die insecten niet prettig vinden. In tegenstelling tot sommige andere sprays, vind ik deze eigenlijk best lekker ruiken! De lemon en lavendel maken het fris. Daarnaast houdt lavendel de huid zacht, net als de tea tree olie dat erin zit.

vliegenspray reviewBescherming bij kriebels en huidirritatie
Een ander product dat in de Repellent Care-lijn (de groene lijn) zit en ook goed van pas komt in deze zomermaanden, is de SwItch spray. Deze spray beschermt de huid van je paard tegen jeuk en huidirritaties ten gevolge van insectenbeten en bijzondere weersomstandigheden.

Je kunt de spray eerst op een doek aanbrengen, maar je kunt ook direct op de kriebelende huid sprayen. Je mag het 1 tot 2 keer per dag aanbrengen. Daarna kun je het als onderhoud (of ter preventie) 2 of 3 keer per week gebruiken.

vliegenspray review

VIP-cadeau
Samen met distributeur JRS en Cavalor geef ik een deel van deze beautylijn cadeau aan een VIP-member, zodat ook jij de beautycase van je paard kunt upgraden! Ik geef de Repellent Care-producten cadeau, bestaande uit de ProScent en de Switch spray.

Zo maak je kans:
1. Je moet ingeschreven staan als VIP (klik hier).
2. Volg JRS op Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier).
3. Laat op mijn Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier) een reactie achter waarin je laat weten dat je meedoet.

Volgende week vrijdag wordt de winnaar in de VIP-nieuwsbrief (e-mail) bekend gemaakt, dus check dan zeker even je mailbox. Veel geluk!

You may also like

1 Comment

 1. Wat een goede lijn kijkt mij dit!
  Met 3 zwarte pony’s is het hier regelmatig een vliegenfeest in de stallen.
  Zowel wij als hun worden er gek van en zouden het met deze producten wel willen gaan proberen.
  De overige producten van cavalor zijn wij ook erg tevreden over.
  Helaas heb ik geen sociale media dus kan ik je daarop niet liken.
  Groetjes danielle
  En 2 ondeugende Shetlanders met 1 grote, lieve tinker

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *