IN DE BEAUTYCASE: Natuurlijke & verpakkingsvrije shampoo bar voor je paard

Zoals jullie wellicht weten ben ik groot fan van natuurlijke producten. Ik was dan ook blij verrast toen ik PIPPA Equestrian Soap tegenkwam: natuurlijke & biologische shampoo bars voor je paard, die ook nog eens verpakkingsvrij zijn! In deze blog vertel ik je er meer over.

shampoo bar voor paarden

shampoo bar voor paarden

Wat zijn shampoo bars?
Een shampoo bar is shampoo in vaste vorm; een stuk zeep om je haar mee te wassen, dus! Het grote voordeel van deze bars is dat ze verpakkingsvrij zijn. Hiermee wordt het plastic afval van shampooflessen flink verminderd en is het een mooie, duurzame optie. Shampoo bars zijn dé trend in de beautywereld en het is dus niet gek dat deze trend naar de paardenwereld is overgevlogen.

PIPPA Equestrian Soap
De shampoo bars van PIPPA Equestrian Soap zijn gemaakt van natuurlijke en biologische ingrediënten. Er zijn twee varianten: Honing & Propolis en Tea Tree & Eucalyptus.

Honing & Propolis is een shampoo die de huid reinigt én verzorgt. Het ondersteunt het herstellend vermogen van de huid, beschermt de geprikkelde huid en is verzachtend bij bijvoorbeeld insectenbeten. Het is tevens een natuurlijke aanvulling op betadine shampoo en is ook geschikt bij wondjes en mok. De exacte samenstelling: water, verzeepte olijfolie, verzeepte kokosolie (biologisch), verzeepte amandelolie, biologische honing en biologische propolis.

Tea Tree & Eucalyptus is ook een shampoo die de huid zowel reinigt als verzorgt. Door de verzachtende kenmerken van tea tree is de shampoo ook geschikt bij schuurplekken, eczeem en de gevoelige huid. De shampoo werkt ontsmettend en schimmelwerend, verlicht jeuk en verzorgt de geprikkelde huid. De exacte samenstelling: water, verzeepte olijfolie, verzeepte kokosolie (biologisch), verzeepte amandelolie, biologische eucalyptus globulus olie en tea tree olie.

Bij de shampoo bars kun je een bijhorend scrubzakje shoppen, zodat je lekker kunt schrobben en je meer grip hebt. Leuk feitje: PIPPA is een Nederlands bedrijf en dat zie je ook terug in het product; de bars worden in Nederland gemaakt en de biologische honing komt van een lokale imker.

Ik probeerde het uit!
Om eerlijk te zijn: ondanks mijn enthousiasme voor dit duurzame, natuurlijke product, was ik in het begin wel een beetje afwachtend en voorzichtig. Want werkt dat eigenlijk wel lekker, zo’n blok zeep? Ik probeerde het uit!

Ik maakte allereerst de benen van mijn merrie Arwen nat. Daarna stopte ik de shampoo bar in het scrubzakje en hield ik deze even kort onder de kraan. Direct bij het nat maken merkte ik al dat de zeep wat gladder begon te worden en schuim kreeg. Yay! Ik vind het namelijk heel vervelend als je zo’n blok zeep heb waar amper schuim vanaf komt. Het is onzin, maar het lijkt dan net alsof het niet goed werkt. Deze shampoo bars schuimen in ieder geval heerlijk en ik kon dus echt goed de voetjes van mijn merrie Arwen insoppen. Ik wreef eerst een paar keer over het scrubzakje met mijn handen, om het goed te laten schuimen en ging toen aan de slag! Mijn merrie heeft geen witte voetjes (überhaupt geen aftekeningen), dus een goede vlekkentest kon ik helaas niet doen. 😉 Het scrubzakje vind ik erg handig. Het geeft je grip met zo’n zeepblok en hij is zacht genoeg dat je gewoon de benen en gevoeligere plekjes kunt boenen. Te vergelijken met een washandje voor ons. 🙂 Wat je ook kunt doen is de zeep even flink tussen je handen wrijven, zodat je veel zeep en schuim op je handen krijgt, en dan vervolgens met je handen je paard wassen.

Verrassend: ik vond het sneller en makkelijker werken dan vloeibare shampoo! Dat had ik eigenlijk niet verwacht. Maar zo’n fles met vloeibare shampoo moet ik ergens op de grond zetten en moet ik regelmatig opnieuw erbij pakken als ik meer shampoo wil. En soms pak ik dan per ongeluk veel te veel shampoo of juist weer te weinig. Met een shampoo bar kun je gewoon lekker eindeloos door soppen en kun je het ook veel beter doseren. Best fijn!

shampoo bar voor paarden

shampoo bar voor paarden

Na afloop bewaar ik de shampoo bar in een zakje en berg ik het daarna op in m’n zadelkast. Ik las ergens op internet dat je shampoo bars het beste goed moet laten drogen na gebruik, bij voorkeur op een droge plek. Dat is dus iets waar je rekening mee kunt houden. Mijn voorkeur gaat overigens uit naar de Tea Tree & Eucalyptus shampoo bar. Qua werking en geur vind ik ze beide fijn (daar merk ik niet veel verschil in), maar ik probeer in mijn dagelijks leven zo veel mogelijk veganistische producten te gebruiken en daar hoort honing natuurlijk niet bij. Voor mij is dat dan ook een minputje. 🙂

De shampoo bars kosten €7,50 per stuk (180 gram). Wil je er ook een scrubzakje bij, dan betaal je €12. Een heel schappelijke prijs vind ik voor natuurlijke, biologische én lokale producten.

Al met al vind ik een heel leuk product en vind ik het echt heel tof dat er steeds meer natuurlijke en paardvriendelijke initiatieven op de markt komen! De shampoo bars zien er ook heel mooi uit en worden leuk verpakt. Ideaal om ook als cadeautje weg te geven aan een mede-paardenmeisje. 🙂

Meer info over de shampoo bars?
Je kunt alles terugvinden op de website en Instagram van PIPPA Equestrian.

Wat vind jij van deze shampoobars? Zou jij ze in de beautycase van je paard willen hebben? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina (klik hier) en/of Instagram (klik hier)!

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *