INSPIRATIE: De leukste ideeën voor in een Paddock Paradise

Toch wel een droom van mij: paardjes aan huis en in een mooie paddock paradise. Een grote paddock die niet alleen maar uit zand bestaat, waar ze dag en nacht lekker kunnen scharrelen, schaduw kunnen opzoeken en waar ze op onderzoek uit kunnen.

Ik ben niet de enige die hiervan droomt, dus in dit artikel laat ik een aantal toffe voorbeelden zien van vrouwen die al zo’n jaloersmakende paddock paradise aan huis hebben. Veel deze tips zijn vrij simpel en toegankelijk, dus je kunt ze nu ook al toepassen in een ‘gewone’ paddock of weide. Zo hoef je niet te blijven dromen! 😉

Lopend buffet
Bovenstaande foto is van Femke Dölle (klik hier voor haar Facebookpagina). Zij heeft een lopend buffetje gecreëerd voor haar paarden, waar ze regelmatig verschillende mineralen, zaden en andere lekkere dingetjes op legt. De boomstammen komen van gekapte bomen uit haar tuin en bovenop zijn plastic bloemschalen (€2 euro per stuk) bevestigd. Op deze foto’s zie je o.a.: zonnebloempitten, lijnzaad, hennepzaad, Keltisch zeezout, Zeewier en een Himalaya zoutsteen.

Pootje baden
Bovenstaand vijvertje is van Marloes, van de Facebookpagina Ukie’s Paddock Paradise (klik hier). Ze vertelt hierover: “Dit najaar heb ik een gat laten uitgraven van 5×5 meter en zo’n 80 centimeter diep. Daarna ingezaaid met graszaad, zodat de bodem wat steviger werd. In april mochten de paarden voor het eerst zwemmen, maar voor de shetjes was de zijkant iets te stijl. Daarom is er een stukje extra afgegraven waardoor het gat nu 5×7 meter groot is. Ik laat het gat vol lopen met grondwater uit onze pomp en binnen een uur is het gevuld. Als ik het niet bijvul is het na een dag of drie leeggelopen. Dat vind ik niet zo erg, zo kan ik het water schoonhouden en algen voorkomen. Er ligt dus geen doek of iets dergelijks op de bodem.”

Uitkijktoren
Naast een vijvertje hebben de paarden van Marloes ook een uitkijktoren om de gehele paddock even goed te overzien. 😉


Wisselende ondergrond

Langs de rijbak van Femke Dölle loopt een pad waarvan een klein deel (zo’n 8 meter) is omgetoverd tot grindpad. Dit zorgt ervoor dat de paarden regelmatig op wisselende ondergronden lopen, de hoeven kunnen slijten en de bloedsomloop gestimuleerd wordt door het masserende effect.

Snackballetjes aan de muur
Dit snackballetje vind je bij Marloes (Ukie’s Paddock Paradise) thuis en is eigenlijk een Hol-ee Roller bal voor honden, in de grootste maat. Bevestigd aan de muur en met een blok ervoor, zodat de pony’s iets meer hun best moeten doen. Op de foto’s gevuld met kleefkruid, paardenbloem, gras, dovenetel en wilg.

Obstakelbaan
Bovenstaand beeld is een screenshot uit een filmpje dat Marloes gemaakt heeft. De kwaliteit is dus iets minder, maar ik wilde ‘m alsnog graag in dit artikel erbij zetten. Een super leuke en eenvoudige manier om een mini-obstakelbaan voor je paarden te creëren. Lekker de voetjes omhoog en goed voor de coördinatie!

Wilgenrek
Dit wilgenrek is zelf gevlochten en wordt regelmatig gebruikt om verschillende snacks in te verstoppen. Dit keer: berk, wilg, riet, kleefkruid en fluitekruid.

Heb jij ook leuke toevoegingen in de paddock? Show us! Plaats een reactie op mijn Facebookpagina (klik hier) of Instagram (klik hier)!

ecohippique duurzaam paarden

You may also like

2 Comments

  1. […] Inspiratie en ideeën om het voor je paard nog leuker te maken, vind je in *deze* blog en in *deze*! […]

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *