Leuke ideeën voor in een Paddock Paradise – deel 2 (+winactie!)

Het is alweer twee jaar geleden dat ik een artikel schreef met leuke ideeën voor je paddock paradise, dus hoog tijd om een deel 2 te maken! Niet de gelukkige eigenaar van een paddock paradise? Onderstaande tips kun je ook toepassen bij een ‘gewone’ paddock. Ook vind je onderaan dit artikel een toffe winactie.

Deel 1 gemist? Klik *hierrr* om ‘m te bekijken!

Foto: Femke Dolle

paddock paradiseFoto: Femke Dolle

Foto: Femke Dolle

Mineralenbuffet
Ik begin met één van mijn favorieten: het mineralenbuffet! Het idee is simpel: zet/hang meerdere emmers op en vul deze met water. In elke emmer voeg je een ander mineraal toe. Vergeet niet om ook een emmer water zónder mineralen neer te zetten (of een andere plek met drinkwater te hebben) Zo kan je paard zelf kiezen waar hij/zij op dat moment behoefte aan heeft.

Femke Dölle (@femkedollehorsemanship), bekend van haar geweldige paddock paradise, heeft zelf een mini-mineralenbuffet ontwikkeld, te zien op de foto’s hierboven! Het buffet bestaat uit vijf mineralen: IJslands zeewier, Keltisch zeezout, spirulina, moederaarde en diatomeeënaarde. Mineralen zijn onmisbaar voor een gezond paard, en hebben dan ook allerlei gezondheidsvoordelen. Door het neer te zetten als keuzebuffet (en dus niet standaard over het voer te doen), kan je paard naar eigen behoefte de mineralen innemen. Je zult merken dat het ene mineraal soms meer gedronken wordt dan de andere mineralen, en dat dat na een paar weken ook weer helemaal anders kan zijn.

Het pakket dat Femke heeft ontwikkeld is een soort proefpakket, waarmee je zo’n 2-4 keer een buffet kunt maken. Leuk om eens uit te proberen bij je paard! Op de website van Femke kun je er meer over lezen, klik hier.

Foto: Ukie’s Paddock Paradise

Foto: Ukie’s Paddock Paradise

Foto: Femke Dolle

Foto: Ukie’s Paddock Paradise

Foto: Ukie’s Paddock Paradise

Bloemen & kruidenstroken
Een andere leuke manier om het rantsoen van je paard wat veelzijdiger te maken én om je paddock nog mooier te maken, is door bloemen- en kruidenstroken te maken. Zaai of plant verschillende kruiden, bloemen, eetbare struiken en bomen langs de track, langs de rijbaan of gewoon in moestuinbakken buiten de paddock. Ook leuk: een oude kruiwagen gebruiken als plantenbak, gezien bij Fenna van het YouTube-kanaal HoefWijzer.

Op de foto’s hierboven zie je o.a. de mooie paddock paradise van Marloes, van Ukie’s Paddock Paradise. Haar paddock staat vol met prachtige planten en bloemen, gegroeid uit zadenmixen met eetbare kruiden en bloemen die zij zelf heeft samengesteld.

Tip: Marloes biedt deze zadenmixen ook te koop aan. In o.a. de ecohippique-webshop kun je ze shoppen. Je kunt de zaden zelfs nog in september zaaien! Klik hier om naar m’n shop te gaan.

paddock paradise ideeen
Foto: @my_horses_at_home

Schuurpaal
Met deze schuurpaal heeft je paard altijd de mogelijkheid om z’n kriebels kwijt te raken! Je kunt kant en klare schuurmatten aanschaffen en deze bevestigen aan de muur of paal, maar je kunt ook een bezem gebruiken – net zoals Pauline van @my_horses_at_home doet!

Foto: Ukie’s Paddock Paradise

Foto: Ukie’s Paddock Paradise

Snacknetjes
Bij de paddock van Marloes zie je ook hier en daar kleine hooinetjes hangen. Deze zijn ideaal om te vullen met geplukte kruiden en bloemen, en zo creëer je gemakkelijk verschillende voerplekjes op de track! Kleine hooinetjes kun je onder andere bij Het Wiebelpaard shoppen, klik hier voor de webshop.

paddock paradise ideeen
Foto: Ukie’s Paddock Paradise

Boomstampuzzel
Marloes van Ukie’s Paddock Paradise heeft in haar paddock een soort ‘boomstampuzzel’ gecreëerd. Een vierkante bak met rubberen tegels die je vult met stukken boomstam. Tussendoor kun je verschillende snacks verstoppen, zoals gezonde snoepjes, groenten, fruit of zaden. Een leuke en simpele manier om je paard afwisseling aan te bieden en z’n natuurlijke scharrelgedrag te stimuleren. 😉

paddock paradise ideeen

VIP-cadeau
Enthousiast geworden? Ik geef het mineralenbuffet van Femke Dölle cadeau aan een VIP-member! Zo doe je mee:

1. Je moet ingeschreven staan als VIP-member op EcoHippique. (Klik hier als je nog geen VIP bent)
2. Laat bij mij op Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier) een reactie achter waarin je laat weten dat je meedoet.

Het zou natuurlijk ook superleuk zijn als je Femke Dölle volgt op haar Instagram (klik hier) en/of Facebook (klik hier), zo blijf je direct op de hoogte van haar paddock paradise!

Volgende week wordt de winnaar bekend gemaakt. Veel geluk!

You may also like

2 Comments

  1. […] en ideeën om het voor je paard nog leuker te maken, vind je in *deze* blog en in […]

  2. […] mini-hooinetje. Deze tip deelde ik laatst ook in mijn artikel met ideeën voor paddock paradises (klik hier om dat artikel nog even te bekijken). Je kunt ze gemakkelijk vullen met een beetje hooi (als extra […]

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *