Mijn nieuwe handgemaakte borstels van Zhiviq (+ winactie!)

Update 27/12: De winnaar is inmiddels bekend! Jill van de Klundert, van harte gefeliciteerd!

Wat kan een paardenmens toch blij worden van mooie borstels en goede groomingsspullen! In deze blog laat ik dan ook mijn nieuwe borstelset zien én geef ik zo’n zelfde set cadeau aan een VIP-member.

Zhiviq borstels

Mijn borstels stammen nog uit 2003, toen ik 10 jaar was en ik ein-de-lijk (althans, zo voelde het) op paardrijden mocht van mijn ouders. Na een eerste les op de manege gingen we direct naar de ruitersportzaak om een borstelsetje (in zo’n plastic tasje) te kopen. Inmiddels zijn we ruim 18 (!) jaar verder en gebruikte ik tot voor kort nog steeds diezelfde borstels. Heel duurzaam natuurlijk, maar de borstels waren nu toch wel echt aan vervanging toe.

Handgemaakt en natuurlijke materialen
Mijn nieuwe borstels zijn van het merkje Zhiviq en zijn in Zweden met de hand gemaakt van natuurlijke materialen. Handgemaakt + plasticvrij + Europees geproduceerd = een fijn product, vind ik!

Het merk maakt borstels in drie modellen: banana, shaped en ergo. Zelf heb ik de shaped borstels. Deze zijn in het midden wat smaller, waardoor ze heel comfortabel in de hand liggen. De banana borstels zijn banaanvormig (goh!) en de ergo borstels lopen schuin af.

Mijn nieuwe borstelcollectie bestaat uit:

Alle borstels zijn lichtgewicht en de borstelharen laten niet los. De mooie looks van deze borstels maken het poetsen een nóg groter feestje, ik ben er heel blij mee!

Kant en klare sets
De borstels van Zhiviq zijn onder andere te koop bij Doc Horse en natuurlijk via de website zelf: zhiviq-grooming.com.  Bij Doc Horse shop je ze nu tijdelijk met 25 procent korting, zag ik. Ook leuk: speciaal voor de feestdagen heeft Zhiviq kant en klare sets samengesteld. Perfect cadeau voor je stalgenoot, familielid of om voor jezelf onder de boom te leggen. 🙂

zhiviq borstels

VIP-cadeau
Kan jouw borstelcollectie ook een upgrade gebruiken of wil je iemand anders blij maken met dit mooie pakketje voor onder de kerstboom? Ik geef een zelfde Shaped-borstelset t.w.v. €115 cadeau aan een VIP-member! Zo doe je mee:

1. Je moet ingeschreven staan als VIP-member op EcoHippique. (Klik hier als je nog geen VIP bent)
2. Volg Zhiviq op Instagram (klik hier).
2. Volg mij op Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier) en laat een reactie achter waarin je laat weten dat je meedoet.

Volgende week wordt de winnaar bekend gemaakt. Veel geluk!

You may also like

16 Comments

 1. Ik doe mee! Mijn insta naam is @mybestfriend.hasfourlegs 🙂 , Facebook is Steffi Valvekens .

 2. Ik volg je al een tijd, altijd leuke en informatieve blogs… Graag gun ik mijn paardjes een nieuwe borstel set…en mezelf ook natuurlijk hahaha! Dus wij gaan duimen

 3. Wat een leuke winactie, ik doe zeker mee! Instagram is emilioneill

 4. Wat een leuke site. Kom je altijd wel op fb tegen maar nooit echt de tijd genomen om echt op je site te kijken. Ziet er tof uit. Ik doe graag mee met de win actie. Echt iets voor mijn dochter van silvy die alleen het natuurlijkste en gezondste voor haar tinker wil. Dus duimen maar…..

 5. Wat een leuke winactie! Heb de borstels al meerdere male voorbij zien komen bij dochorse en ben verlieft! Duimen maar!

 6. Ik doe graag mee met deze leuke winactie. Ze zouden erf goed van pas komen, aangezien sommige van mijn borstels aan vervanging toe zijn.

 7. Supertoffe winactie! Mijn borstelset is na jaaaren ook wel toe aan vervanging !

 8. Leuk leuk !
  Ik wil ook graag een kans krijgen
  Chantal_ordelmann op instagram

  1. Zo’n leuke winactie! Een nieuwe borstelsets zou goed van pas voor mijn twee paardjes!

 9. Super gave actie!
  onze borstels kunnen inderdaad wel een upgrade gebruiken. Hier zal mijn verzorgpaardje enorm blij van worden!

 10. Ik doe mee! De paarden die ik in de vakantieperiode voor een vriendin verzorgd heb hadden deze borstels en het was elke keer weer een feestje om deze paarden te mogen verzorgen! Heel lang heb ik ze proberen te zoeken en nu kom ik ze eindelijk tegen. Ik doe dus heel graag mee met de winactie!!!

 11. Deze zou ik heel goed kunnen gebruiken om mijn poetstas een boost te geven! Na een paar heftige maanden van verzorging en heel veel ongerustheid, heb ik helaas afscheid moeten nemen van mijn liefste veulen… ❤️? Ik borstelde hem elke dag heel uitgebreid na het verzorgen van zijn beenwond, het was ons liefdevolle bonding-momentje waarbij hij al zijn pijn weer leek te vergeten. Heel bijzonder hoe lang hij daarvoor stil bleef staan, voor zo’n jong veulen. Mijn huidige borstels hebben daardoor een grote emotionele waarde gekregen en het liefst bewaar ik die op een mooi plekje zodat er niets mee kan gebeuren. Hoe mooi zou het zijn om nu extra liefde en aandacht te kunnen geven aan mijn nieuwe paardje!

  Instagram: xvxeerle, Facebook: Veerle Verboeket

 12. Ik doe mee! Heel herkenbaar verhaal namelijk dus ben ook wel aan nieuwe borstels toe hahaha. Mijn insta is @ingeoortwijn. Ik heb geen fb helaas…

 13. Super leuk!! Ik doe zeker mee? ik ben me al een tijdje aan het verdiepen in meer duurzame producten maar alles is zo duur dat ik nog niet aan aanschaffen gekomen ben dus dit zou echt super zijn!!

 14. Ik doe ook mee!! Wat een leuke winactie, ik heb al een aantal keer mijn huidige borstels gewassen maar ze zijn nu echt een beetje op. De borstels zien er ook super leuk uit!

  Insta: veertje.the.tinker
  Facebook: liselotte lohman

 15. Ik doe mee! Zo herkenbaar, sommige van mijn borstels zijn meer dan 10 jaar oud. Je staat er nooit bij stil dat nieuwe beter zouden zijn. Ik waag graag een kansje! Mijn instagram is @anousssss

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *