MUST READ: Deze spray maakt je wei en hooi nog gezonder

Een paar weken geleden schreef ik het al: een paard eet van nature meer dan 80 soorten grassen, kruiden, bloemen en struiken. Maar de graslanden van nu bevatten nog maar drie procent kruiden. Daarbij bevat het gras zelf ook veel minder voedingsstoffen, waardoor de meeste weides in Nederland amper vitaminen en mineralen bevatten. Die voedingsstoffen zijn juist zo belangrijk voor je paard.

Nu is er onlangs een 100% natuurlijke ‘grondverbeteraar’ gelanceerd, die ervoor zorgt dat de wei (en het hooi dat je er van af haalt) wél weer meer voedingsstoffen gaat bevatten, zoals bijvoorbeeld het mineraal magnesium. Ik vond het heel interessant, dus ik deel het vandaag graag met jullie. Lees mee!

weidemineralenHELTIE horse lanceerde onlangs Weidemineralen

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek
Toegegeven: het gebruik van weidemineralen is niet nieuw. Weidemineralen op basis van zeewater worden al jarenlang gebruikt in de akker- en tuinbouw. Er is veel onderzoek gedaan naar de resultaten ervan op de oogst, en het blijkt dat de gewassen beter groeien na de weidemineralen. Uit onderzoek blijkt dat de opbrengst met 18 procent steeg. Ook bevatten de gewassen meer voedingsstoffen.

Gebruik je het grasland dus voor het hooi, dan zal het beter groeien én zal het hooi meer mineralen en vitaminen bevatten. Ook blijkt dat de dieren die op deze grasweides lopen, een hogere weerstand hebben dan de dieren die op een onbehandelde grasweide liepen.

Wat zijn weidemineralen?
HELTIE horse heeft nu weidemineralen ontwikkeld voor paardeneigenaren. Weidemineralen zijn zeewaterconcentraten, het product van HELTIE horse is een concentraat dat uit de Beringzee komt. Deze zee is een van de schoonste zeeën, wat inhoudt dat het vrijwel geen vervuiling bevat.
Je hoeft niet bang te zijn dat je paard een overdosis aan zout binnenkrijgt: het zout (natrium) is grotendeels uit het supplement gehaald. Wat overblijft zijn 85 micro-elementen en allerlei vitaminen en mineralen die onmisbaar zijn voor je paard, denk bijvoorbeeld aan magnesium. Veel paarden krijgen magnesium bijgevoerd omdat ze er een tekort aan hebben, maar op deze manier zal je paard het weer via de natuurlijke weg binnenkrijgen.

Extra pluspunt: het bijzondere van zeewater is dat het fytoplankton bevat. Dit zijn algen die ervoor zorgen dat de mineralen veel beter worden opgenomen door je paard. Beter dan de mineralen die in kunstmest zitten.

Daarnaast zit in Weidemineralen van HELTIE horse ook fulvinezuur. Dit stimuleert de bodemvruchtbaarheid van je weiland en maakt planten sterker en gezonder.

weidemineralen

Hoe pas je het toe?
Je moet Weidemineralen van HELTIE horse eerst even verdunnen met water, waarna je het als een spray over je weiland kan aanbrengen. Het is geschikt voor alle type weilanden en het is 100% natuurlijk. Er zijn geen chemische stoffen gebruikt. Volgens HELTIE horse kun je het beste drie keer per jaar je weiland behandelen. Klik hier voor meer info over Weidemineralen van HELTIE horse

Zou jij dit product willen proberen? Laat je reactie achter op mijn Facebookpagina (klik hier) en/of Instagram (klik hier!) Enne, vrijdag komt er een héél leuke winactie online – dus houd het in de gaten! 🙂

Deze blog is geschreven naar aanleiding van een samenwerking met HELTIE horse.

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *