MUST READ: Extra calorieën verbranden? Ga na het paardrijden lekker in bad!

Toch snel die #bikinibody tevoorschijn toveren voordat de zomer aanbreekt? Met paardrijden ben je sowieso al goed bezig en verbrand je lekker veel calorieën. Al helemaal als je ook nog de stal (en paddock/weiland) uitmest en opstrooit. Maaarrr er is nu nóg een calorie-verbrandende-taak die je in je routine kan opnemen, en die is helemaal niet zo verkeerd. Lees mee!

 

Foto: Aztec Diamond Equestrian

 

Wandeling vs. warm bad
Afvallen zonder te sporten; klinkt als een droom! Uit onderzoek van de Loughborough University blijkt dat het écht kan. Zij hebben namelijk onderzoek gedaan naar de effecten van passieve lichaamswarmte (dus niet de warmte na lichamelijke inspanning) en daaruit blijkt dat een warm bad heel goed werkt om calorieën te verbranden. Want let op: wanneer je een uurtje in bad zit, verbruik je net zoveel energie als met een wandeling van dertig minuten! Ook bleek dat het warme bad een positief effect heeft op de ontstekingsreactie van je lichaam.

Een kleine kanttekening: met een ‘warm bad’ bedoelen de onderzoekers een bad van 40 graden. Normaal gesproken vinden wij een bad tussen de 37 en 39 graden het lekkerst, dus het is wel wat heter dan je misschien gewend bent. Overigens wordt er voor sporters een bad tussen de 40 en 42 graden wel vaker aangeraden, aangezien dat beter voor stijve spieren en gewrichten zou zijn – dus na een pittige training met je paard hoeft dat ook helemaal niet zo verkeerd te zijn.

Dus: wil je graag toch net die paar overtollige kilo’tjes kwijt, maar heb je echt even geen zin meer om je sportschoenen aan te trekken als je ook al bij je paard bent geweest? Gewoon lekker in bad gaan joh! 😉

 

Sporten jullie veel, naast het paardrijden? Laat je reactie achter op mijn Facebookpagina (klik hier) en/of Instagram (klik hier)

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *