MUST SEE: Duurzame dekens gemaakt van gerecyclede plastic flessen

We kennen allemaal wel de beelden van vervuilde oceanen, vol met plastic flesjes, en de torenhoge afvalbergen. Er worden zóveel producten van plastic gemaakt, dat we de hoeveelheid afval niet meer aan kunnen. Hoogste tijd dus om daar wat aan te doen en ons plasticgebruik flink te verminderen! Door plastic te recyclen, wordt er minder ‘nieuw’ plastic gemaakt. Zo kunnen we de hoge afvalberg minder hoog maken en voorkomen we dat het in de oceanen terecht komt.

Ik probeer daar een steentje aan bij te dragen door regelmatig over duurzame ‘paardenproducten’ te schrijven, en in mijn webshop Eco Hippique kun je windjacks van gerecycled plastic shoppen.

Onlangs kwam ik een héél tof initiatief tegen van het merk WheaterBeeta: waterdichte dekens gemaakt van zo’n 340 (!!) gerecyclede plastic flessen. In deze blog vertel ik er alles over!

WeatherBeeta Green-Tec duurzame deken

Waarom zijn deze dekens zo duurzaam?
De Green-Tec dekens van WeatherBeeta zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Bij dekenmaat 195 zijn er zo’n 340 flessen (van 500ml) gebruikt! Maar niet alleen het gebruikte materiaal is duurzaam, ook de manier van productie. Er wordt namelijk 50% procent minder energie verbruikt bij de productie van Green-Tec dekens, dan bij de productie van traditionele (niet-duurzame) dekens. Tevens is de tas waarin je de deken ontvangt, gemaakt van PCR (post-consumer recycleerbaar plastic).

Werkt de deken net zo goed als traditionele (niet-duurzame) dekens?
Jazeker! Vrijwel alle dekens die je in ruitersportzaken vindt, worden van plastic (polyester en nylon) gemaakt. Het is dus exact hetzelfde materiaal, je levert niets in qua kwaliteit, er verandert helemaal niets – behalve dat het materiaal gerecycled is. Want waarom zou je ‘nieuw’ plastic gebruiken, als er al héél veel plastic op de wereld is?

WeatherBeeta Green-Tec duurzame deken

WeatherBeeta Green-Tec duurzame deken

WeatherBeeta Green-Tec duurzame deken

Wat zijn de productspecificaties?
– Er zijn drie varianten: Heavy (360 gram), Medium (220 gram) en Lite Plus (50 gram).
– Kleur: zwart met flesgroene details. Het flesgroen refereert naar het gebruik van gerecyclede plastic flessen.
– Waterdicht en ademend
– Super sterke 900 denier buitenkant
– 150 denier diamant geweven binnenkant
– Afneembare hals, die je vast maakt met klittenband.
– Voorsluiting: clips en gespen. De clips zijn er voor een snelle sluiting, de gespen om de deken perfect aan te laten sluiten bij je paard.
– Zijsplitten voor meer bewegingsvrijheid
– Dubbele lage kruissingels
– Grote staartflap voor extra bescherming
– Afneembare en verstelbare beenriemen
– Garantie van drie jaar

Ik vind de deken qua pasvorm heel erg mooi! Genoeg ruimte aan de voorkant, mede door de loopsplitten, en ook de voorsluiting vind ik heel fijn. Met de ‘Quick Clip’ maak je ‘m gemakkelijk dicht. Er zijn twee haakjes om ‘m dicht te maken, en je hebt dan ook nog de gesp met meerdere gaatjes – zodat de deken mooi op maat is aan de voorkant.
Met 900 denier is de buitenstof echt heel stevig, een gróót pluspunt. 😉 Ik had ook niet anders verwacht van WeatherBeeta, dit merk heeft altijd super goede, stevige dekens van hoge kwaliteit.
Verder vind ik de kleurencombinatie van zwart en flessengroen heel tof. Stijlvol en toch vrolijk!

WeatherBeeta Green-Tec duurzame deken

WeatherBeeta Green-Tec duurzame deken

Hoe maak je eigenlijk een deken van plastic flessen?
De eerste stap ligt bij jou: door je plastic (flessen) te scheiden. Het ingezamelde plastic wordt verpletterd, versnipperd en gereinigd, waarna er polyester vezelgaren van gemaakt worden. Van die garen wordt stof gemaakt, en zo wordt uiteindelijk een comfy winterdeken tevoorschijn getoverd!

Waar kan ik ‘m shoppen?
Enthousiast geworden over deze deken? Je kunt ‘m bij mij shoppen! Ik heb de deken opgenomen in mijn webshop met duurzame musthaves. Klik hier om naar de shop te gaan.

WeatherBeeta Green-Tec duurzame deken

VIP-cadeau
Om de lancering van dit nieuwe product in mijn webshop te vieren, geef ik één deken cadeau aan een VIP! Zo maak je kans:

1. Je moet ingeschreven staan als VIP op Pumps & Paarden. (Klik hier als je nog geen VIP bent)
2. Laat bij mij op Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier) een reactie achter waarin je laat weten dat je kans wil maken op deze deken.

Volgende week vrijdag wordt de winnaar in de VIP-nieuwsbrief (e-mail) bekend gemaakt, dus check dan zeker even je mailbox. Veel geluk!

You may also like

1 Comment

  1. Wat een goed initiatief is dit Mara. Je bent goed bezig. Ik vind daarbij de deken ook nog erg mooi. Leuk die groene accenten. Ik doe graag met deze actie mee. Laat de winter maar komen!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *