NIEUW TALENT: 10 vragen aan Esmee Donkers

Esmee Donkers is pas 18 jaar en heeft al vele successen geboekt, zo heeft ze op het EK team zilver behaald. Ik stelde dit nieuwe talent 10 vragen, lees mee!

 

l

 

esmee donkers

 

1. Je bent heel druk met de paardensport, hoe combineer je dat met school of werk?
Tijdens de middelbare school was het combineren met paardrijden heel goed te doen! Ik zat namelijk op een loot-school in Eindhoven, waar ik in een klas was gezet met alleen maar topsporters. Iedereen had zijn eigen rooster en deed zelfstudie.

Nu zit ik op de Fontys in Eindhoven en doe ik de hbo-opleiding Bedrijfskunde MER. Dat is wel een stuk moeilijker te combineren. Ik rijd mijn paarden of ‘s ochtends voor school of ‘s avonds na school. Maar daar komt wel een stukje planning bij kijken. Gelukkig heb ik ouders die meehelpen en dus de paarden bijvoorbeeld in de wei kunnen zetten als ik op school zit!

 

2. Wie is je voorbeeld?
Hans-Peter Minderhoud, omdat hij op eigen houtje zo ver is gekomen.

 

3. Op welke wedstrijden zou je graag nog eens willen starten?
Aken! Dat lijkt mij heel gaaf!

 

4.Wat is je mooiste moment in de sport tot nu toe?
Als ik één moment kiezen, dan is het EK met Zaffier toch wel het mooiste moment tot nu toe! We piekten op juiste moment en haalde zilver met het team een een 4e en 5e plaats individueel! Dat was echt gaaf!

 

Esmee Donkers

 

5. Als je een tijdmachine naar het verleden zou hebben, wat zou je dan doen?
Als ik een tijdmachine zou hebben, zou ik teruggaan naar de tijd dat ik nog sprong! Ik zou graag nog eens een parcours willen springen met één van mijn C- of D-pony’s. Die tijd was zo leuk!

 

6. Veel ruiters hebben last van wedstrijdstress. Heb jij dat ook en hoe ga je ermee om?
Ik had eerst weleens last van wedstrijdspanning, vooral toen ik internationaal ging rijden bij de pony’s. Toen hoorde ik over mentale trainingen die je kan volgen bij Sanne Beijerman. Dat ben ik gaan doen en het heeft mij echt heel veel geholpen!

 

7. Heb je een ritueel (of bijgeloof) als je op wedstrijd gaat?
We hebben wel altijd een bepaalde takenverdeling en planning tijdens de wedstrijden. Zo vlecht ik bijvoorbeeld altijd en ondertussen poetst mijn moeder mijn tuig. Verder probeer ik zo min mogelijk bijgeloof te hebben.

 

8. Hoe ziet jouw leven er over 10 jaar uit, denk je?
Ik hoop dat ik over 10 jaar afgestudeerd ben en verder in de paarden ben gegaan.

 

Esmee DonkersBron: Equigeniek

 

9. Waar ben je het meest trots op?
Op mijn paard Zaffier! Ze doet het zo goed!

 

10. Wat is je droom?
Mijn droom is om op de Olympische Spelen te mogen rijden!

 

Wie zou ik nog meer 10 vragen moeten stellen? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina, klik hier!

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *