OP STAL BIJ: Dressuuramazone Maxime van der Vlist

Fotograaf Lysanne en ik gingen laatst op mini-roadtrip naar België, want we gingen langs bij dressuuramazone Maxime van der Vlist! Ze liet ons de (bloedmooie!) stallen zien en we mochten spieken bij haar training. Kijk mee!

 

 

 

Stal Fiechter
Maxime van der Vlist staat met haar twee paarden (Bailey en Hit the Headline) bij dressuur- en handelstal Fiechter, net over de grens in België. Maxime: “Ik sta alweer zo’n 6,5 jaar bij mijn trainster Jeanine Fiechter op stal. Niet alleen mijn eigen paarden staan er, ik werk hier ook zes dagen per week als stalmanager. Er staan zo’n 32 paarden en in principe is alles voor de verkoop.”

 

Werkschema
Maxime maakt lange werkdagen en -weken. Ze vertelt: “Ik werk zes dagen per week, maandag t/m zaterdag. Ik begin om 6:45u met het stappen van mijn eigen twee paarden, waarna ik rond 7.30u begin met het opzadelen van de trainingspaarden. Tussendoor longeer ik enkele paarden, regel ik dingen op stal, et cetera.
‘s Middags rijd ik meestal mijn eigen paard Bailey. Omdat ik op stal sta bij mijn eigen trainster (Jeanine Fiechter, red.), is iedere training ook gelijk een soort les. Jeanine is altijd aanwezig als ik ga rijden en kan mij dus dagelijks heel fijn helpen.
Om 17.00u is mijn werkdag afgelopen en ga ik mijn andere, jongere paard Hit the Headline trainen. Hij is nu 6 jaar. Om 19.00u begin ik met het lesgeven van mijn lesklanten. Ook dat doe ik zes avonden per week. Mijn klanten komen hier naar stal toe, zodat ik zelf geen tijd verlies aan het heen en weer rijden. Meestal ben ik zo rond half 10 / 10 uur ‘s avonds thuis. Ik woon zelf in Nederland, maar dat is op slechts 15 minuten afstand. Lekker dichtbij dus!
Zondag is mijn vrije dag, maar ook dan ben ik eigenlijk altijd wel bij de paarden te vinden: óf ik ben zelf op wedstrijd, of ik ga bij de wedstrijden van mijn lesklanten kijken. Het is dus altijd lekker druk, ik hoef mij niet te vervelen ;-).”

 

 

Maxime’s loopbaan
Maxime komt uit een ‘paardengezin’. Ze vertelt: “Mijn moeder heeft vroeger altijd paardgereden. Ze is pas gestopt toen ze kinderen kreeg. Ook mijn vader is niet onbekend met paarden, hij was fanatiek menner met de pony’s.”
Maxime heeft, in tegenstelling tot veel andere U25-meiden,  niet een lange internationale ‘carrière’ in de jeugdrubrieken gehad: “Ik begon met een C-pony die ik tot de Z2 heb gereden, daarna kwam al gelijk mijn paard Bailey op mijn pad. Hij was toen 3,5 jaar, hengst en kon nog helemaal niks. In 2013 (toen Bailey 7 was) werd ik opgenomen in het Rabobank Talentenplan en werd ik in het B-kader van de Young Riders opgenomen. Na een maand werd dat het A-kader en in mei 2015 reed ik mijn allereerste U25 wedstrijd met Bailey. We hebben prachtige medailles mogen behalen op de Nederlandse én Europese Kampioenschappen.”

 

★ Doelen & dromen
“Het Europese Kampioenschap afgelopen zomer was onze laatste keer in de U25. Ik vond dat het perfecte moment om deze periode af te sluiten. Na het EK heb ik ook echt even een welverdiende vakantie aan Bailey gegeven. Lekker longeren, een beetje springen, buitenritjes.. Maar inmiddels zijn we alweer hard aan het trainen om de overstap naar de senioren te maken. Ik hoop vóór de jaarwisseling nog mijn debuut te maken.” En dat is inmiddels gelukt! Dit interview met Maxime vond plaats in oktober en vorige week, op 3 december, maakte Maxime haar Senioren debuut. Mét een eerste prijs!

“Bailey is heel speciaal voor mij. We zien wel hoe ver we komen in de sport, maar één ding is zeker: hij gaat nooit meer weg.”

 

 

Maxime, onwijs bedankt voor de gezellige middag en de lekkere broodjes die je voor ons had klaarliggen! Tot snel! 🙂 

 

Vond je dit artikel leuk? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina (klik hier) of Instagram (klik hier)

You may also like

1 Comment

  1. Hartstikke goed gedaan Maxime met Bailey en natuurlijk ook Jeanine van stal Fiechter.
    Geweldig mooie foto s gemaakt van stal Fiechter.Een pareltje!!!
    Leuk verslag van het intervieuw.Ga zo door

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *