OP WEDSTRIJD MET: José Woldring (dé PR manager van Martin Garrix!)

Onlangs liepen fotograaf Lysanne Eijlander en ik een wedstrijddagje mee met José Woldring: een girlboss, paardenmeisje én moeder in één. Het is indrukwekkend om te zien hoe ze alles combineert. Kijk mee!

 

LijntjeLijn

 

Wie is José?
Lysanne en ik volgen José Woldring (30 jaar) al een flink lange tijd op Instagram. José is namelijk een groot voorbeeld voor ons en we kunnen haar absoluut een powervrouw noemen! We vonden het dan ook ontzettend leuk toen we te horen kregen dat we een wedstrijddag met haar mee mochten lopen. Yay!

José springt internationaal en alleen al daarom vinden we haar supertof. Wij, vooral dressuurmiepjes, doen het haar absoluut niet na. Maar José is niet alleen paardenmeisje, ze is ook de moeder van Finn én ze staat aan het roer van het bedrijf The Media Nanny. Dit bedrijf verzorgt de PR en marketing van wereldsterren als Martin Garrix, David Guetta, Afrojack en Sunnery James (inderdaad, de man van Doutzen Kroes). Met kantoren in Amsterdam, Londen en Los Angeles is haar bedrijf met recht succesvol te noemen.

Maar eerst even terug naar het begin: José is opgegroeid in Groningen en reed vanaf haar vierde paard. Haar vader fokt paarden en dat doen ze nu nog steeds samen. Na de middelbare school vertrok José naar Amsterdam om daar communicatie te gaan studeren en dus stopte ze ook even met paardrijden. Tijdens haar studie vroeg een bevriende DJ haar of ze zijn social media wilde bijhouden en beheren. Van het één kwam het ander: ze deed voor steeds meer artiesten de PR en uiteindelijk richtte ze zeven jaar geleden The Media Nanny op. Tegenwoordig reist ze de wereld over; van Ibiza tot aan Los Angeles en heeft ze de grootste sterren in haar portfolio staan.

Het paardenvirus begon (uiteraard!) te kriebelen en na haar studie kon ze het niet laten om weer terug in het zadel te kruipen. Ze springt met meerdere paarden fanatiek. Met haar merrie Chella start ze internationaal in de 1.30m rubriek. En met succes: ze valt regelmatig in de prijzen.

 

Weekindeling
Ik hoor jullie denken: hoe combineert ze het moederschap met de paardensport op hoog niveau en ook nog eens met het runnen van een succesvol bedrijf? Lysanne en ik hadden die vraag ook en dat was dan ook het eerste wat wij haar vroegen.

Jose vertelt: “Mijn bedrijf is in Amsterdam en de paarden staan in Groningen, bij mijn ouders. Mijn vader fokt nog steeds en ik rijd ze. Amsterdam en Groningen liggen niet naast elkaar, dus een goede planning is wel nodig! Van maandag tot woensdag ben ik Amsterdam. Op de maandagen hebben we een meisje die de paarden rijdt en verder longeert mijn vader veel. Dit doet hij ook als ik voor mijn werk op reis moet. Op de dagen dat ik in Amsterdam ben, is mijn zoontje Finn bij mijn moeder.

Op woensdag rijd ik terug naar Groningen en haal ik Finn op. Ik kan tot en met zondag zelf de paarden verzorgen en rijden. We hebben momenteel zeven paarden staan, waarvan ik er met drie wedstrijden rijd. Aan mijn bedrijf werken kan ik ook vanuit huis. Dus het lukt gelukkig allemaal goed!”

 

Wedstrijddag
Lysanne en ik liepen met José mee tijdens CSI Twente, dat van 4 t/m 9 juli plaatsvond. Wij waren er op zaterdag en de dag ervoor, vrijdag, pakte José al de overwinning in haar rubriek. Lekker bezig!

Ondanks dat ze hoger niveau start en voor haar werk in de meest glamorous situaties komt, hoeft ze niks te weten van grooms en luxueuze poespas. Haar vader gaat altijd mee op wedstrijd en helpt haar gedurende dag. Vandaag is hij er niet. José: “Hij is jarig vandaag, lekker thuis bij de visite! Dus ik doe het vandaag gewoon in m’n eentje. Dat gaat prima en ik vind het eigenlijk ook wel heel fijn. Je hoeft met niemand rekening te houden en ik ben gewoon één met m’n paard.” En inderdaad: de dag verloopt heel ontspannen en soepel. Het succes van de dag ervoor kan ze helaas niet evenaren; op de dubbel valt er een balkje af.

 

Fotoreportage
Lysanne heeft een aantal prachtige kiekjes gemaakt tijdens deze dag en die deel ik graag met jullie. Het was ontzettend inspirerend om een dagje in het leven José te kijken en te zien hoe zij alles zo knap voor elkaar heeft. Ze is het bewijs dat alles mogelijk is, als je maar hard werkt. Héél véél respect!

 

4KMet haar merrie Chella, waarmee ze in de 1.30 rubriek start en de dag ervoor in de prijzen viel!

 

5K Chella wordt gereden met een hackemore, omdat de merrie in het verleden nare ervaringen heeft gehad met een bit en daarom niet fijn loopt met bit.

6K

7K

10K

2K

1KHet logo van haar bedrijf mag niet ontbreken op de rijoutfit van Chella.

 

3K

8K

14K

15K

16KK

13K

11K

12KThe Media Nanny doet niet alleen de PR voor DJ’s, José heeft ook een samenwerking met De Boer Horsetrucks. Haar bedrijf verzorgt de PR en zelf rijdt ze uiteraard ook in zo’n gave vrachtwagen. JA-LOERS!

 

9KHet parcours bespreken met Jur Vrieling

José, onwijs bedankt dat we je mochten storen tijdens een wedstrijddag & hopelijk tot snel! 🙂
(Meer zien van José? Je kunt haar volgen op Instagram: @themediananny)

Vond je dit artikel leuk? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina, klik hier!

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *