PAARDEN AAN HUIS: 4 simpele tips om geld te besparen

Paarden aan huis: ik denk dat (bijna) iedereen met een paard daar wel van droomt. Toch ben je ook met paarden aan huis flink wat geld kwijt, dus in dit artikel geef ik je 4 simpele tips om geld te besparen. Lees mee!

paarden aan huis tips geld besparen

1. Koop stro en voer in grotere aantallen in
Kleine baaltjes zijn (helaas) duurder dan wanneer je ze in grote aantallen inkoopt. Probeer daarom liever in één keer wat meer te kopen en zo een voorraad te maken. Literverpakkingen zijn bijvoorbeeld ook goedkoper dan kleine flesjes.

Niet veel opbergruimte? Daar ben je lang niet de enige in. Grote kans dat je buren of andere paardeneigenaren verderop in de buurt in dezelfde situatie zitten. Slimmer is het dus om gezamenlijk in te kopen en het vervolgens te verdelen. Zo wordt het per persoon een stuk goedkoper en kun je elkaar mooi helpen.
Of wellicht kun je een deal sluiten met de plaatselijke manege of een pensionstal in de buurt, en van hen stro en voer afnemen.

2. Deel de voorrijkosten
Is het weer tijd voor de tandarts of de zadelpasser? Op een pensionstal is er vaak wel iemand die met je mee wilt doen en waarmee je de voorrijkosten kunt delen. Met paarden aan huis is dat natuurlijk een ander verhaal, en ook daarom is het slim om te samenwerken met je buren of andere paardeneigenaren in de buurt. Iedereen betaalt zich scheel aan de voorrijkosten van zadelpassers, hoefsmeden, tandarts etc. Liever deel je die met een aantal anderen uit je in de buurt. Tip: maak een Whatsapp-groep aan zodat je gemakkelijk kunt afspreken wanneer de hoefsmid of zadelpasser weer eens moet komen.

3. Wees zuinig
Ook op je vaste maandlasten kun je wellicht wat besparen. Met simpele aanpassingen kun je zuiniger omgaan met water en energie. Schaf bijvoorbeeld een waterton aan en gebruik het opgevangen regenwater om de voetjes van je paard te wassen, je bit schoon te maken, de bloemen en planten water te geven, de water- en voerbakken schoon te maken, de manen van je paard nat te maken bij het invlechten en ga zo maar door.

Vervang gloeilampen en halogeenlampen voor LED-verlichting (de aanschaf is weliswaar duurder, maar LED is zo’n 85% zuiniger én gaat 9x zo lang mee vergeleken met een gloeilamp). Of zet een timer op de verlichting, die iedere dag op een vaste tijd vanzelf uit gaat, zodat het licht nooit per ongeluk te lang aan blijft. Een sensor is natuurlijk ook handig.

4. Check je energieleverancier
En als we het dan toch over energie hebben, ga eens energie vergelijken op een website als EasySwitch. Je kunt dan heel makkelijk zien of een andere energieleverancier goedkoper is dan je huidige leverancier. Ik doe dat zelf al jaren, en doordat je eigenlijk altijd een welkomstkorting krijgt bij het overstappen van energie, scheelt het mij vaak zo’n 200 tot 300 euro. Best wel de moeite vind ik!

Pssst: nog meer budget tips lezen? Klik hier voor handige tips om geld te besparen tijdens het shoppen! Zo kun je bijvoorbeeld websites in de gaten houden die dagelijks nieuwe kortingscodes plaatsen. Een voorbeeld van zo’n website is Tripplo.

Hebben jullie nog meer handige bespaartips? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina (klik hier) en/of Instagram (klik hier)!

#advertorial

You may also like

1 Comment

  1. Hi Mara bedankt voor je leuke artikel, om geld te besparen op je paard aan huis hebben we 8 tips op een rijtje gezet wat je met je mest kan doen ter inspiratie. https://www.mestcontainer.com/mest-afvoeren-particuliere-paardenmest-8-tips/

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *