Review: ik testte de waterdichte rijbroek van LeMieux

Al jaren heb ik de waterdichte rijbroek van Decathlon en inmiddels kan ik niet meer zonder. Het is zó handig om een waterdichte rijbroek in je kast te hebben liggen – onmisbaar in ons kikkerlandje! Onlangs zag ik dat LeMieux ook een waterdichte rijbroek heeft uitgebracht. Ik vind LeMieux een heel fijn merk, dus die wilde ik graag uitproberen. In dit artikel vertel ik je mijn ervaringen!

waterdichte rijbroek lemieux

Wat: LeMieux Rijbroek DryTex Waterproof
Prijs: €152,95
Waar te koop: o.a. bij Epplejeck (klik hier) en Agradi (klik hier)

Product specificaties:

  • Waterdicht (dichtheid van 10.000 mm)
  • Winddicht
  • Voering van zacht fleece
  • Full grip siliconen zitvlak
  • Stretch stof
  • Verkrijgbaar in diverse kleuren: zwart, blauw, grijs, beige, taupe

waterdichte rijbroek lemieux

Mijn mening:
Zoals ik al schreef, heb ik al jaren de waterdichte rijbroek van Decathlon (klik hier) in m’n kast. En hoewel ik die heel fijn vind, heeft deze rijbroek ook een aantal nadelen. Het heeft namelijk niet bepaald de mooiste pasvorm (hallo flubberbillen) en de leather-look vind ik ook wel een beetje intens. Dat zijn dan ook direct de twee voordelen van de waterdichte rijbroek van LeMieux: het model is heel mooi én de broek heeft geen leather-look. Eigenlijk zie je niet eens dat een ‘speciale’ rijbroek is, die anders is dan andere rijbroeken. De stof lijkt een beetje op softshell. Ik vind de rijbroek wel wat ruim vallen. Twijfel jij tussen twee maten, dan zou ik voor de kleinere maat gaan.

waterdichte rijbroek lemieuxDe regendruppels trekken niet in de stof en rollen gewoon van m’n broek!

Of ‘ie écht waterdicht is? Jazeker! De druppels blijven gewoon op de stof liggen en rollen er zo af – zonder dat het water in de stof trekt. Na een flinke regenbui blijven mijn benen dus gewoon droog. Geslaagd voor de test! Bij een extreme regenbui, waarbij er héél veel water valt, gebeurt het mij wel dat het regenwater tussen mijn rijlaars en rijbroek in kruipt. Maar daar kan de rijbroek niets aan doen. Ook houdt deze stof heel fijn de gure herfstwind tegen.

Verder vind ik de zachte fleece voering heel fijn. Ik ben een koukleum en deze voering is heerlijk warm. Ik draag in de winter graag alleen maar rijbroeken met fleece voering, dus dit is zeker een aanwinst. Warme benen tijdens het rijden scheelt zo veel, je wordt een stuk minder snel koud.

waterdichte rijbroek lemieuxDe rijbroek heeft een full grip siliconen zitvlak, zonder naden.

De rijbroek is tevens heel stretchy, zodat je je gemakkelijk en vrij kunt bewegen. Er lopen geen naden langs je benen of over je knieën, waardoor heerlijk comfy zit. Net een legging! Ik vind dat een groot pluspunt, want bij mij schuren dergelijke naden altijd pijnlijk over m’n knieën.

Eén nadeel: het prijskaartje. LeMieux is een prachtig merk met kwalitatieve producten, maar daar betaal je dan ook zeker voor. Toch vind ik het, met alle voordelen van deze rijbroek, het wel zeker waard. Deze broek gaat je gegarandeerd de natte en koude maanden doorhelpen en ik vind een goede waterdichte rijbroek dan ook onmisbaar voor iedere paardeneigenaar!

Zouden jullie een waterdichte rijbroek willen hebben? Of ligt er al eentje in je kast? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina (klik hier) en of Instagram (klik hier)!

1 Comment

  1. Lijkt me héérlijk Met 3 paarden en een buitenbak.
    En lekker strechy. Valt wat ruim. Prettig voor mijn rechterbeen wat verbrijzeld is geweest. Zet nl op in de loop van de dag. En dan is een nauw, strak zittende rijbroek vervelend , zelfs pijnlijk. Ik hou de broek graag aatal uren achtereen aan tijdens verzorgen van mijn paarden. erg welkom dus

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *