TIPS & TRICKS: Maak je paard klaar voor de herfst

Een detox voor je paard: waarschijnlijk heb je er wel al eens over gehoord, aangezien het steeds populairder wordt. In dit artikel vertel ik je wanneer dit voor jouw paard goed kan werken en wat het precies inhoudt. Ook geef ik het supplementDetox‘ van HELTIE horse cadeau aan een VIP!

paard herfst detox

Detoxen: hoe, wat waar en wanneer?
Ik heb het al eens eerder genoemd in een ander artikel: paarden in het wild eten meer dan 80 soorten grassen, kruiden, planten en bloemen. Ze weten precies waar ze behoefte aan hebben en eten bijvoorbeeld meer distels (die reinigend werken) als ze daar behoefte aan hebben. Onze paarden krijgen veel minder van die diverse planten en kruiden binnen, en kunnen tevens niet echt zelf kiezen wat ze eten. Om toch aan hun behoeftes te kunnen voldoen, is de detox een goede oplossing.

Natuurgeneeskundigen raden aan om twee keer per jaar een detox kuurtje te geven aan je paard. Op die manier reinig je alle afvalstoffen uit de organen en krijgt je paard een goede boost voor zijn weerstand.

Vooral nu de herfst eraan komt, kan menig paard wel zo’n boost gebruiken: het wordt kouder en natter, er moet een wintervacht worden aangemaakt en de kans op mok en mijten wordt groter. Het lichaam van je paard is in de overgang van zomer naar herfst dus flink aan het werk. Als je paard al iets zwakker (of ouder) is of snel last heeft van mok of mijten, kan je paard hier wel wat ondersteuning bij gebruiken. Maar ook bij gezonde en fitte paarden kan een detox nooit kwaad, voorkomen is immers beter dan genezen!

Waar moet je op letten?
Supplementenmerk HELTIE horse maakt 100% natuurlijke supplementen (op basis van kruiden, mineralen en vitaminen) en zij hebben het supplement ‘Detox’ in collectie. Marjolijn van HELTIE horse gaf mij de volgende tips: “Ga liever niet zelf aan de slag met kruiden en planten, als je er niet zoveel verstand van hebt. De kans is groot dat je dan niet de juiste doseringen geeft. Ga daarom voor een kant en klaar product, en dan het liefst voor een detox in vloeibare vorm. Op die manier kun je het namelijk heel goed doseren en goed laten afstemmen op je paard. Let op dat de desbetreffende kuur niet langer duurt dan 14 dagen. Soms zien we producten die wel maanden duren, dat kan niet. Kruiden die een detox (reinigende) werking hebben, zijn onder andere artisjok, mariadistel, jeneverbes, kurkuma en boldo.

Detox van HELTIE Horse
Zoals gezegd zijn de supplementen van HELTIE horse uitsluitend gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zo ook de ‘Detox’. In dit product zit onder andere kurkuma, boldo, artisjok en mariadistel. Het ondersteunt de lever, nieren én de galfunctie van je paard.
Ik zag overigens dat het supplement nu ook in aanbieding is tot en met aanstaande zondag. Je shopt het supplement dan met 20 procent korting, da’s fijn! Klik hier voor de website van HELTIE horse.

paard detox

VIP-cadeau
Om één van jullie alvast een eindje op weg te helpen , geef ik samen met HELTIE horse het supplement Detox cadeau!

1. Je moet ingeschreven staan als VIP. (Klik hier als je nog geen VIP bent)
2. Like HELTIE horse op Facebook (klik hier) en/of op Instagram (klik hier)
3. Laat bij mij op Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier) een reactie achter waarin je laat weten dat je meedoet.

Volgende week vrijdag wordt de winnaar in de VIP-nieuwsbrief (e-mail) bekend gemaakt, dus check dan zeker even je mailbox. Veel geluk!

#samenwerking

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *