TRIED & TESTED: De nieuwe jodhpurs (of sneakers?) van Ariat

Een tijdje geleden lanceerde Ariat een nieuwe schoen: de Ariat Ascent. Ze noemen het een jodhpur, maar ik noem het een Sneadhpur: een mix tussen een jodhpur en een sneaker. 😉 Ik probeerde de schoenen uit en vertel er vandaag wat meer over! Ook geef ik onderaan deze blog een leuk cadeautje van Ariat weg.

ariat review

Wat: Jodhpur Ariat Ascent
Prijs: €129,95
Waar te koop: bij Epplejeck – klik hier

Productspecificaties:
“Lichtgewicht jodhpur met sportieve look, van zeer flexibel materiaal. Het onderste gedeelte is waterafstotend. Voorzien van speciaal ontwikkeld Pro Performance inlegzool en FLX Foam, dat zorgt voor een prettig draagcomfort en schokabsorptie.”

Dit vind ik ervan:
Om maar met de deur in huis te vallen: ik ben eigenlijk best wel fan van deze schoenen! Al moest ik in het begin wel even wennen aan de looks. Ze zien er wel heel ‘anders’ uit en ik was bang dat ze misschien te lomp zouden staan. Kwestie van wennen, denk ik. 🙂

Wat vooral heel fijn is, is dat er rond de enkel en voetwreef gebruik is gemaakt van een elastische, zachte stof. Door het elastiek zit het heel mooi om mijn voet en het zorgt ervoor dat je gemakkelijk de schoen aan en uit kunt doen. Heel anders dan sommige andere jodhpurs, waar je je voet echt in moet duwen om ‘m aan te krijgen, en ook weer met alle kracht je voet eruit moet trekken. 😉

Het voetbed is heel zacht en comfy. Door de dikke zool voelt het als een sneaker aan. Heel comfortabel om mee te rijden! Het voelde in het begin ook wel even gek trouwens: alsof je met een sneaker aan het rijden bent. Ik rijd bijna altijd met rijlaarzen, dus dit is natuurlijk een compleet ander gevoel. 😉 Doordat ze zo lekker zacht zitten zijn het ideale schoenen voor als je veel loopt op een dag. Normaal loop ik op stal altijd op sneakertjes en wissel ik die daarna om voor rijlaarzen, maar nu hoef ik niet meer te wisselen en kan ik gewoon rijden met mijn ‘sneakers’. Vooral fijn als ik buitenritjes ga maken of gewoon even met de barebackpad en neckrope ga rommelen. 🙂

Ik rijd zelf niet met spoortjes, maar ik zag dat je ook gewoon sporen om deze schoen kunt doen. Aan de bovenzijde van de schoen hebben ze speciaal daarvoor een wat ‘harder’ stukje ingezet, zodat de spoor goed blijft zitten en je er geen last van krijgt op je voet.

Bij deze jodhpurs heeft Ariat overigens ook bijpassende chaps gemaakt. Die heb ik niet bij Epplejeck gezien, maar ze staan uiteraard wel op de webshop van Ariat zelf – klik hier.

ariat reviewariat review

Fijne & comfy zomeroutfit
Op bovenstaande foto draag ik overigens niet alleen de Ascent jodhpurs van Ariat, maar ook een rijlegging en een mouwloze polo van dit merk. Een super fijne en comfortabele outfit voor warmere dagen – dus dat wil ik ook nog graag even met jullie delen! Op dagen dat de temperaturen hoog zijn, is het extra fijn om comfortabele kleding aan te hebben: goede schoenen, een legging die niet te warm is en een topje zonder mouwen dat niet al te laag is uitgesneden.

De legging heeft aan de onderzijde talloze kleine gaatjes, waardoor het lekker luchtig blijft. Ideaal! De stof is heel stretchy en zit mooi nauwaansluitend. Het heeft een hoge taille en een siliconen zitvlak. De legging is overigens ook verkrijgbaar in donkerblauw en de mouwloze polo is naast roze, ook verkrijgbaar in blauw. 🙂

Al deze fijne items zijn verkrijgbaar bij Epplejeck. Klik hier voor de mouwloze polo en klik hier voor de comfy zomerlegging.

ariat review

VIP-cadeau
Deze week geef ik eenzelfde mouwloze polo van Ariat cadeau als die ik hier op de foto’s aan heb! De winnaar mag zelf kiezen of ze de roze of de blauwe polo wilt ontvangen.

Zo maak je kans:
1. Je moet ingeschreven staan als VIP (klik hier).
2. Laat op mijn Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier) een reactie achter waarin je laat weten dat je meedoet en of je de polo in het roze of in het blauw zou willen.

Volgende week vrijdag wordt de winnaar in de VIP-nieuwsbrief (e-mail) bekend gemaakt, dus check dan zeker even je mailbox. Veel geluk!

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *