TRIED & TESTED: Ik probeerde het nieuwe LeMieux-zadeldek ‘Loire’ uit

Een paar maanden geleden lanceerde LeMieux een nieuwe lijn met zadeldekjes: de ‘Loire’-zadeldekjes. Met hun shiny uitstraling en dikke rand aan de voorkant lijken deze dekjes qua looks niet veel op de normale dekjes die we van LeMieux gewend zijn. Als diehard LeMieux-fan moest ik natuurlijk zo’n dekje testen, kijk mee!

lemieux loire zadeldek

Productspecificaties:
Naam: LeMieux Loire Dressage Square
Prijs: €92,95
Waar te koop: o.a. bij Epplejeck – klik hier
“Stijlvol zadeldek van geweven satijnen stof. Het heeft een anatomische vormgeving met een extra hoog uitgesneden schoft. Aan de voorkant zit een zachte memory foam suède rand, voor extra stabiliteit en ondersteuning van het zadel.”

lemieux zadeldek loire

Dit vind ik ervan:
Om héél eerlijk te zijn: toen ik de dekjes voor het eerst zag, was ik niet heel erg overtuigd. Ik vond de kleuren op de afbeeldingen op internet er niet heel mooi uit zien –een beetje grauw- en de dekjes leken mij heel dik, meer als een soort pads. Ik rijd alleen met dunne dekjes (de ‘gewone’ dekjes van LeMieux), dus dat leek mij niet zo handig. Ik vind het niet fijn om de ene dag met een heel dun dekje te rijden en de andere dag met een dikke pad.

Maar gelukkig: in het echt zijn de kleuren véél mooier! Ik heb het paarse dekje en die heeft helemaal niks van een grauwe kleur. Op internet oogt het heel kleurloos, maar het is juist een mooie, warme kleur. En een volgende verrassing voor mij: de Loire-dekjes zijn helemaal niet dik. Door de shiny stof en de vierkante stiksels oogt het dekje mooi vol, terwijl als je erin knijpt merk je dat het een lekker dun dekje is. Bijna net zo dun als de ‘gewone’ LeMieux-dekjes. Fijn!

lemieux zadeldek loire

Aan de voorzijde zit een dikke rand van suède, die ervoor zorgt dat het dekje niet onder je zadel vandaan glijdt. Ik heb gelukkig nooit last van glijdende dekjes, dus ik heb niet kunnen testen of zo’n rand daadwerkelijk helpt. De rand is heel stevig en goed gevuld, dus dat ziet er in ieder geval goed uit. Je hebt ook weleens merken (vaak de iets goedkopere) die ook zo’n verdikte rand hebben, maar die is dan zo slap dat je zadel er makkelijk overheen kan glijden. Omdat deze rand er zit, heb je daar geen lusjes om aan je zadel vast te maken. Ik vind dat niet erg, maar wellicht wel handig om te weten voordat je dit dek aanschaft.

lemieux zadeldek loire

Op de plek bij de singelstoten zit, zoals we van LeMieux gewend zijn, een mooi verhard stuk, gemaakt van leer. Je kunt daar kiezen of je de singelstoten door de grote lus haalt (zoals ik) of dat je de singelstoten door de twee kleinere lusjes haalt. Aan de zijkant zit een metalen embleem, wat het dekje een chique touch geeft.

Ook bij de Loire-dekjes is de voering gemaakt van bamboe. Daar ben ik heel blij mee, want die zachte voering was destijds dé reden dat ik overstapte naar LeMieux-dekjes. LeMieux geeft aan dat bamboe antibacterieel is (dus bye bye irriterende bacteriën) en antistatisch (waardoor er minder frictie op de huid ontstaat). Net als de ‘gewone’ dekjes is ook dit zadeldek mooi anatomisch gevormd met een hoge schoft.

lemieux zadeldek loire

Al met al ben ik positief verrast door de Loire-dekjes. En eigenlijk kan dat ook niet anders: alles wat LeMieux maakt, bevat hoge kwaliteit. Als ik dan toch een nadeel moet noemen: de verkoopprijs. Want podverdorie, €92,95 is écht heel erg veel geld. Ik zou graag een tweede Loire-dekje willen kopen (die práchtige grijs-ijsblauwe!), maar daar ga ik nog wel even mee wachten. Ik heb nu 3 dekjes in m’n kast liggen en dat is eigenlijk wel voldoende… Ik moet dus eerst nog even een beter excuus vinden om ‘m te mogen kopen ? Maaarrr heb jij echt een nieuw dekje nodig of wil je nu eens een goed kwalitatief dekje, dat óók fijn voor je paard is: dan is dit zeker de investering waard.

Wat vinden jullie van de Loire-zadeldekjes? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina (klik hier) en/of Instagram (klik hier)!

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *