TRIED & TESTED: Lichtgewicht en waterdoorlatende beschermers (+winactie)

Update 22/12: De winnaar heeft inmiddels een berichtje ontvangen. Caya de Haas, van harte gefeliciteerd!

Kennen jullie het merk HUSK al? Eerlijk is eerlijk: ik kende het eigenlijk niet. Ik kwam erachter dat dit merk zich focust op thermoregulerende producten voor de paardensport. Items die 100% ademend zijn en lichtgewicht. Het assortiment bestaat uit singels, dekjes en beenbescherming. En dat laatste, dat ben ik de afgelopen tijd gaan testen!

husk review peesbeschermers

husk review peesbeschermers

Wat: HUSK La Irenita AIR Sport Boot (hallo, mondvol)
Prijs: €92
Kleuren: verkrijgbaar in 2 kleuren: wit/zwart en zwart
Waar te koop: o.a. bij L.A. Equistyle (klik hier)

De bijzonderheden van deze peesbeschermers op een rij:
1. Beschermt de pees, voorkant en zijkant van het been, en rondom de kogel.
2. Gemaakt van zeer ademend materiaal. Hete lucht kan ontsnappen, terwijl koele lucht blijft circuleren. Hierdoor blijft de temperatuur van het been laag.
3. Materiaal is 3D schokabsorberend, dat ook in kogelvrije vesten wordt gebruikt.
4. Ze zijn waterdoorlatend, het water loopt er zo doorheen.
5. De beschermers zuigen zich niet vol met water en zijn binnen 30 minuten weer droog.
6.  Ze zijn lichtgewicht, wegen slechts 120 gram.
7. Materiaal vormt zich naar de contouren van het been. Voor de kogel weggesneden voor meer bewegingsvrijheid.

Mijn eigen bevindingen
Ik vind het altijd een beetje lastig om peesbeschermers te testen. Want hoe weet ik of ze echt daadwerkelijk de pees beschermen als het erop aan komt? En hoe kan ik zien dat de hete lucht inderdaad ontsnapt en de koele lucht blijft circuleren? Ik rijd mijn paard nooit zo erg in het zweet en vooral nu met de lage temperaturen gebeurt het niet snel dat ze extreem gaat zweten. Gelukkig kan ik de beschermers wel op andere punten testen.

Pasvorm & materiaal
Of ja, pasvorm? Doordat de beschermers gemaakt zijn van een zacht, flexibel materiaal is er natuurlijk niet zo’n duidelijke pasvorm zoals je met ‘harde’ beschermers hebt. Ik gebruik zelf vaker die harde varianten, dus ik moet altijd een beetje wennen als ik dan zachte beschermers om doe. Zit het dan wel goed en beschermt het wel voldoende? Het materiaal is heel ‘bouncy’ als je erin knijpt en je ziet dat het uit verschillende lagen bestaat. Dat geeft mij gelukkig wel een geruststellend gevoel dat dit materiaal wel wat klappen kan incasseren.

Het fijne van het materiaal is wel dat het heel makkelijk naar de maat van het been vormt. Hierdoor zitten ze bij (bijna) elk paard goed.  Door het klittenband kun je ze precies op de juiste maat vastmaken. Aan de voorzijde is de onderkant een beetje uitgesneden, wat voor meer bewegingsruimte zorgt – een pluspunt!

Lichtgewicht
HUSK geeft aan dat deze beschermers lichtgewicht zijn. Op de website van L.A. Equistyle zie ik dat ze 120 gram wegen, zelf weeg ik met mijn oldskool keukenweegschaaltje 140 gram. Kleine afwijking dus, maar kan aan mijn weegschaal liggen. Ter vergelijking leg ik ook mijn simpele neopreen beschermers erop: 180 gram. Mijn harde beschermers van LeMieux: 210 gram. En tenslotte mijn harde beschermers van Equick: 300 gram. De HUSK-beschermers zijn dus inderdaad de lichtste die ik heb.

husk review peesbeschermers

Waterdoorlatend
Dan het leukste gedeelte! Ik was heel benieuwd of de beschermers inderdaad zo waterdoorlatend zijn als dat beweerd wordt. Ik heb een fles water gevuld en deze buiten op de beschermer leeg geschonken. Je ziet het al op de foto hierboven: het water liep er inderdaad zó doorheen! Met een 10 geslaagd voor deze test dus.

Ook wordt er beweerd dat de beschermers binnen 30 minuten droog zouden zijn. Ik heb de beschermers onder de kraan gehouden, zodat ze echt drijf- en drijfnat waren, en toen 30 minuten laten liggen. Helaas: ze waren niet op tijd droog. Nu waren ze natuurlijk écht heel drijfnat, en werkt het misschien wel als je een vochtige bak hebt gereden.

Ik moet wel zeggen: toen ze zo drijfnat waren, probeerde ik de beschermers uit te wringen. Dat lukte niet, ik merkte duidelijk dat er niet nog water in zat zoals een spons. De bewering dat ze zich niet volzuigen met water, is dus helemaal waar.

husk review peesbeschermers

HUSK Exercise Air Bandages
Terwijl ik op internet over de peesbeschermers las, zag ik dat HUSK ook speciale bandages heeft. Ik gebruik zelf nooit bandages, dus het leek mij niet zo handig om deze te gaan testen – maar ik vind het wel leuk om ze in dit artikel nog even te benoemen. Dit zijn namelijk niet zomaar basic bandages:

Ze zijn ook weer gemaakt van het 3D-materiaal, zeer ademend en ze zijn zo gemaakt dat je ze nooit té strak kunt aantrekken. Da’s handig! De stof is antibacterieel en door de thermo-regeling zal het paard niet zweten onder de bandages. Daarnaast hebben ze bijpassende onderleggers, die ook gemaakt zijn van het 3D-materiaal en de thermo-regeling hebben.

Test ze zelf!
Al met al vind ik de HUSK-beschermers heel fijn. Ze zijn lekker licht, sluiten mooi aan op het been en vooral met crossen of naar het strand vind ik ze heel fijn. Daarom leek het mij leuk om een setje van deze peesbeschermers weg te geven aan een Pumps-lezeres, zodat ook één van jullie deze beschermers kan testen. Ik sprak met de eigenaresse van webshop L.A. Equistyle en zij stelde voor om een set peesbeschermers óf een complete set bandages + onderleggers weg te geven aan een Pumps-lezeres. Super lief!

Kans maken? Dat is easy peasy:
Laat in een reactie op Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier) weten dat je meedoet en laat daarbij even weten of je peesbeschermers of de bandages zou willen uitproberen. Het zou natuurlijk leuk zijn als je Pumps & Paarden en L.A. Equistyle ook volgt op Facebook en/of Instagram. 🙂 De lucky lady ontvangt volgende week een berichtje!

You may also like

4 Comments

  1. Zal het graag willen uit proberen.

  2. Wow wat geweldig! Zou dit wel graag winnen voor lieve Ivy

  3. […] weg! Het begon met de Ariat-jassen in samenwerking met Epplejeck op Instagram, gevolgd door de beschermers van HUSK. Vandaag maak ik het derde cadeautje bekend: een stijlvolle deken van HV […]

  4. Vraagje! Over de beenbeschermers. Want tussen zweten, heel warm worden, een beetje warm worden en bij afhalen warm blijven of na paar seconden weer helemaal koud zijn zit wel degelijk een verschil. En in ben benieuwd als ze om zijn of een uur hoe voelt het been dan in verlijking met daarvoor? Warmer of even warm/koel? Hoe snel na eraf halen is het weer koel?

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *