TRIED & TESTED: Vliegenmasker van LeMieux

De temperaturen stijgen en de zomer komt steeds dichterbij. Heerlijk! Maar dat brengt ook een paar nadelen met zich mee. Of beter gezegd: talloze kleine, vliegende, irritante, jeukende nadelen! 😉 In deze blog test ik daarom een nieuw vliegenmasker van LeMieux!

Wat: Armour Shield Pro vliegenmasker van LeMieux
Prijs: Vanaf €33,95
Waar te koop: o.a. bij Epplejeck (klik hier)

Drie modellen:
Het nieuwe vliegenmasker van LeMieux is verkrijgbaar in drie verschillende modellen: Standard, Half (ook de oren zijn bedekt), en Full (de oren én de neus zijn bedekt)

Dit vind ik ervan:
Voor mijn merrie heb ik het Standard vliegenmasker, dus zonder oren en zonder neusflap. De jaren hiervoor heb ik zo’n heel simpel, merkloos  masker voor haar gebruikt. Dat was op zich niet verkeerd, maar echt een goede pasvorm had het ook niet. Nu heeft mijn paard erg snel last van ontstoken ogen door vliegen, dus een goed vliegenmasker is een absolute must. Ik ben al een aantal jaar groot fan van de zadeldekjes en peesbeschermers van LeMieux, dus uiteraard zag ik hun nieuwe vliegenmasker ook wel zitten.

Zacht bamboe
Het grootste pluspunt van dit vliegenmasker vind ik de randen van bamboe, waardoor schuurplekken bij mijn gevoelige merrietje worden voorkomen. Ook de naden aan de binnenkant zijn van zacht bamboe. Vooral omdat ze toch wel zo’n 3 maanden het masker nodig heeft, is het belangrijk dat ‘ie heel zacht is.

Pasvorm
Ik ben heel erg tevreden over de pasvorm. Dat was één van de redenen waarom ik mijn vorige, simpele masker niet meer wilde gebruiken. Deze pasvorm is heel anatomisch en biedt extra ruimte bij de ogen, doordat het mesh-materiaal ver van de ogen is geplaatst.
Daarbij is rekening gehouden met de voorpluk, daar is een opening voor gemaakt. Nu heeft mijn merrietje niet zo’n dikke voorpluk, maar het zit wel een stuk netter en minder ‘gepropt’.

UV-werend & elastisch
Bijkomende voordelen zijn o.a. het mesh-materiaal dat een UV-wering heeft van 75% (vooral fijn bij het ‘Full’ model, waarbij er ook een neusflap zit), en dat de keelsluiting en het stuk achter de oren elastisch is. Door het elastiek kun je het masker goed op maat maken en sluit het mooi aan, terwijl het ook mee rekt als je paard aan het grazen is bijvoorbeeld. Door de goede aansluiting kunnen vliegen er niet onderdoor, wat bij mijn vorige, simpele masker nog weleens kon.

Al met al ben ik dus erg blij met deze upgrade voor mijn paard! Hij is weliswaar duurder dan zo’n heel basic vliegenmasker, maar dat maakt hij ook wel echt goed. Een veel betere pasvorm, veel zachter materiaal en hij sluit mooi aan.

vliegenmasker lemieux review

vliegenmasker lemieux review

vliegenmasker lemieux review

VIP-cadeau
Omdat ik heel enthousiast ben over dit vliegenmasker, geef ik er graag twee cadeau aan VIP’s. De VIP’s mogen zelf kiezen wel model masker ze willen.

Zo maak je kans:
1. Je moet ingeschreven staan als VIP (klik hier).
2. Volg LeMieux Benelux op Facebook (klik hier) en/of op Instagram (klik hier).
3. Laat op mijn Facebook (klik hier) en/of Instagram (klik hier) een reactie achter waarin je laat weten dat je graag meedoet.

Volgende week vrijdag wordt de winnaar in de VIP-nieuwsbrief (e-mail) bekend gemaakt, dus check dan zeker even je mailbox. Veel geluk!

You may also like

2 Comments

  1. Weer een mooi onderwerp met de zomer in het vooruitzicht. Ik zou graag meedingen naar een standaard masker

  2. Ik doe ook super graag mee met het vliegenmasker van LeMieux, voor mij paard, hij is heel gevoelig en heeft snel dikke plekken of kale plekken. en heeft altijd een nat oog en dat druppelt naar beneden dat vinden vliegen erg lekker. Maar daarom heb ik wel een goed vliegenmasker nodig voor hem. En ik zou heel erg blij zijn als ik dit mag winnen, en mag uitproberen het liefst een zonder de oren.
    groetjes Marja

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *