TRIED & TESTED: Wij gingen een weekendje naar (paarden)hotel Villa Nova

Een paar weken geleden ging ik samen met een stalgenootje en onze paarden naar Drenthe voor een ultiem pennyweekend. We sliepen in hotel Villa Nova en in dit artikel vertel ik je alles over onze ervaringen!

 

 

De hotelkamer (met ge-wel-dig uitzicht)
We sliepen tijdens dit weekend dus in hotel Villa Nova, in het Drentse dorpje Zorgvlied. Bij binnenkomst in de kamer werden we direct al helemaal enthousiast: we hadden namelijk een weidekamer gekregen, waarbij je uitzicht op de weides hebt. De hotelkamers zijn afgelopen winter gerenoveerd, dus alles stond strak in de verf en zag er heel netjes uit. De weidekamers hebben naast een geweldig uitzicht ook een eigen terrasje. Zó leuk! Met warm weer kun je heerlijk relaxen op dit terras, terwijl een stukje verderop je paard staat te grazen.

In het hotel zit ook een restaurant, dus je kunt hier de hele dag door drankjes en lekkere hapjes bestellen (daar worden we altijd blij van 😉 ). Nadat we de paarden uitgeladen hadden en onze spullen in de kamer hadden gelegd, ploften we op het terras van het restaurant. Even een snelle lunch in het zonnetje en ondertussen alvast de kaart met ruiterroutes bekijken. Ready to go!

 

 

Luxe hotelkamers voor de paarden
De paarden sliepen op hun beurt ook in luxe ‘hotelkamers’. De stallen zagen er super uit, lekker veel hooi en strooi, en heel ruim. De paardjes stonden lekker naast elkaar en voelden zich eigenlijk al direct op hun gemak. Kon ook niet anders: ze werden tip top verzorgd door Jan. Wij hadden zelf bakjes krachtvoer meegenomen voor de avond en de ochtend, met het idee dat we dit zelf zouden geven, maar Jan bood aan om de bakjes te geven – zodat wij lekker konden ontspannen. Zó luxe! Je hoeft overigens niet per se zelf je krachtvoer mee te nemen, ze hebben ook zelf biks die ze aan je paard kunnen geven.

Ook zorgt Jan ervoor dat de stal uitgemest wordt (als jij aan het rijden bent) en dat alles weer helemaal in orde is als je terug komt van de rit. Daarnaast kun je de hele dag gebruik maken van een weitje of de paddock. Er is een buitenbak aanwezig, een wasplaats en een kleine zadelkamer waar je je spullen kwijt kan.

 

 

De eerste rit
Nadat we de paarden hadden opgezadeld, gingen we op pad. Heel fijn: vanaf het hotel ben je binnen een paar honderd meter al op het ruiterpad. Je hoeft dus niet door het verkeer en de bebouwde kom. Pluspunt!

De ruiterroutes zijn goed aangegeven met paaltjes bij iedere splitsing of kruising. Ook is er lekker veel afwisseling op de routes: zo rijd je het ene moment in een polderlandschap en het andere moment op een smal paadje in het bos of op brede zandpaden op de hei. Wij vonden de afwisseling van landschap heel erg fijn, het blijft verrassend en wordt niet eentonig. We hebben tijdens deze eerste rit slechts één of twee paarden gezien in de verte, maar we zijn niemand gekruist. Ook hebben we nauwelijks mountainbikers, hardlopers of fietsers gezien; lekker rustig dus!

 

 

Pootje baden
Een hoogtepuntje tijdens deze eerste rit: de spartelvijver! Deze vijver is speciaal bedoeld voor honden en paarden. Arwen vindt water heel leuk en ze had het vrij warm, dus die liep zonder twijfel het water in. Zo fijn! Een mooie afsluiter van onze eerste rit! Voor de geïnteresseerden: de spartelvijver zit vlakbij het Canadameer.

 

 

Rollend naar bed
Na een rit van ongeveer 3 uur kwamen we terug bij het hotel. Na een warme douche was het tijd om de menukaart nog eens grondig uit te proberen. 😉 Vooral mijn toetje is een aanrader: Colonisten-hangop met appeltjes, honing en slagroom. Mega lekker!

Ik zou willen zeggen dat we daarna nog flink zijn gaan stappen en de avond van ons leven hebben gehad, maar de realiteit is dat al om half 10 onze ogen op standje half-dicht stonden, dus we hebben in bed foute televisieprogramma’s gekeken en voor twaalf uur al het licht uitgedaan. Tsja.

 

 


De tweede
 rit
Na een uitgebreid ontbijt (croissantjes! gekookte eitjes! vers fruit! suikerbrood! Zo-veel lekkers!) was het tijd voor onze tweede rit. Vanuit de ontbijtzaal liep je binnen een minuutje naar de stallen. Zo leuk en fijn om je paard zo dichtbij te hebben.

Direct in het begin kwamen we allemaal kleine lammetjes tegen, één van de leukste dingen van de lente! Op de heide zijn er ook genoeg boomstammetjes te vinden waar je een sprongetje overheen kunt maken, dus je kunt er lekker crossen. Op de foto hierboven deden Arwen en ik het even voor, maar dan in een slow motion tempo. 😉

Na ongeveer 3 uur kwamen we bij het laatste stukje van onze route. Tijd om nog even een flinke eindsprint in te zetten en over de smalle bospaadjes te crossen. Nog een paar minuten ultiem te genieten voordat we weer naar huis moeten!

 

 

Terug naar huis 🙁
Daar hadden we dus echt geen zin in. Gelukkig hadden we nog heel even tijd voor een warme wafel (serieus de lekkerste die ik ooit gegeten heb, maar dat komt misschien ook omdat ik gewoon héél veel honger had..). Daarna was het helaas echt tijd om de paardjes in te laden en terug naar Noord-Holland te gaan.

Wát een weekend hebben we gehad! Een weekend voor in de boeken. We hebben zo ontzettend genoten en tellen nu al af naar ons volgende weekendje weg. Hotel Villa Nova: ontzettend bedankt voor de gastvrijheid!

 

Enthousiast geworden? Boek het Pumps & Paarden Arrangement!
Omdat wij zo’n geweldig verblijf hebben gehad, bood eigenaresse Renate aan om iets leuks voor Pumps-lezeressen te verzinnen. Dat is een arrangement geworden en daar ben ik stiekem zo trots op! Want hoe stoer klinkt dat: het Pumps & Paarden Arrangement.

Het arrangement houdt in:
2 nachten op de weidekamer met terras (hallo, mooi uitzicht!) + 2x ontbijtbuffet + op de 1e avond een 3-gangendiner naar keuze + op de 2e dag een high tea (na een heerlijke buitenrit) + 2 nachten boxhuur incl. weidegang.

En nu komt het mooiste, want dit alles boek je als Pumps-lezeres voor slechts €185 p.p.!!! Is het raar als ik m’n eigen arrangement een keertje zal boeken? Zó leuk! Dus ladies: twijfel niet langer en boek dit arrangement. Een weekend om nooit te vergeten! Klik hier voor meer informatie en om het arrangement te boeken.

 

Naar welke plek of hotel moeten wij ook écht eens heen? Laat een reactie achter op m’n Facebookpagina (klik hier) en/of Instagram (klik hier)!

You may also like

7 Comments

 1. Hoi! Ik mis een linkje naar het arrangement / website om eventueel te boeken.

  1. Hoi Anneruth,

   Ik heb het linkje er inmiddels bijgezet! Bedankt voor je oplettendheid 🙂

   Groetjes, Mara

 2. Super leuk! Klinkt echt goed.
  Ook precies zo als ik zou willen twee nachten, lekker eten en paarden dichtbij mij.
  Heb het direct door gestuurd ?
  Bedankt voor de tip!

 3. Op de website is niets te vinden over dit arrangement, via welke weg kan ik boeken?

  1. Aha ik zie nu dat er een link is gekomen ?

 4. Super tof!! Weet je misschien of je ook paarden terplaatse kunt huren om er op uit te trekken?
  Grtjs,
  Cato xx

 5. Ben er een paar keer geweest, wellis waar helaas zonder mijn paard maar hoop als mijn paard wat makkelijker op de trailer is ook een keer zo’n heerlijk weekend te kunnen boeken. Het hotel is in ieder geval niks op aan te merken

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *