Deze lekkere vegan dadelkoek flans je binnen 10 minuten in elkaar! Tip: snijd ‘m in repen en neem het mee als tussendoortje. Ideaal om mee te nemen naar je werk of naar stal!
Dit heb je nodig
Ik gebruikte dit keer 250 gram verse dadels zonder pit, 50 gram walnoten, 1,5 rijstwafel* (je kunt ook biscuitjes gebruiken, zodat het nog meer een koek wordt), 1 eetlepel ahornsiroop, 100 gram ongezouten plantaardige roomboter (ik gebruik de vegan roomboter van Flora Plant, maar je kunt ook kokosolie gebruiken) en kokosrasp (naar smaak).
Zo maak je ‘m
Hak/snijd/breek de dadels, walnoten en rijstwafels in kleine stukjes. Smelt de boter in de pan en doe hier de dadels + ahornsiroop bij. Zodra de dadels zacht zijn, haal je het van het vuur. Laat het even een minuutje staan en meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar. Giet het in een taartvorm met bakpapier, garneer met kokosrasp en zet het voor ongeveer 2 uur in de koelkast. Eet smakelijk! 🙂
* Door het gebruik van rijstwafels is dit receptje glutenvrij, dus ook geschikt voor mensen met een glutenallergie!