VOORJAARSSCHOONMAAK: Tips & tricks om (de binnenkant) van je cap schoon te maken

Eerlijk zeggen: hoe vaak reinig jij je cap? Het is zo’n klusje die je wel wilt doen, maar die je iedere keer weer vergeet. Oeps! Vooral wanneer je dagelijks rijdt (en dus zweet) en foundation of andere make-up draagt, is het fijn om je cap regelmatig schoon te maken. Met de tips in dit artikel wordt dat voortaan een makkie!

 


Binnenkant schoonmaken: uitneembare voering

Tegenwoordig hebben bijna alle caps wel een uitneembare, wasbare binnenvoering. Super fijn, want dat maakt het schoonmaken een stuk makkelijker! Je kunt deze voeringen meestal gewoon in de wasmachine doen, maar met een handwasje zit je natuurlijk ook altijd goed. Mijn oude cap heeft helaas geen uitneembare voering en als ik voor een nieuwe cap ga kijken is dat toch wel een vereiste.

1. Cap, Charles Owen – klik hier
2. Cap, Back on Track – klik hier
3. Cap, KEP Italia – klik hier

 

 

Binnen- én buitenkant schoonmaken: Speciale spray
Heeft jouw cap geen uitneembare voering, dan moet je een andere manier vinden om ‘m schoon te krijgen. Je kunt je cap natuurlijk boven een pan met kokend water houden en op die manier je cap stomen. Of je kunt in de weer gaan met water, zeep en een borstel, mááár dat kan allemaal ook veel makkelijker en efficiënter. Er zijn diverse merken die een speciale schoonmaakspray voor caps hebben ontwikkeld.  Bij Epplejeck vind je bijvoorbeeld de ‘Helm Fresh’-spray van het merk Choplin en meerdere sprays van Casco. Met deze tools kun je heel makkelijk de buiten- én binnenkant van je cap schoonmaken. Appeltje eitje!

1. Helm Fresh, Choplin – klik hier
2. Helmet Fresh, Casco – klik hier
3. Helmet Clean, Casco – klik hier

Ik was zelf wel benieuwd naar de Helm Fresh-spray van Choplin, dus ik besloot ‘m voor dit artikel uit te proberen. In de beschrijving staat deze spray zowel de buiten- als de binnenkant van je cap kan reinigen, en geschikt is voor alle soorten bekleding. Ook voor caps met een suède toplaag dus, handig! De spray laat geen geur achter en tast de delicate delen van de cap niet aan. Het verwijdert vuil, transpiratie- en vetvlekken. Werkt tevens bacteriedodend.

Voor deze test gebruik ik mijn oude Harry’s Horse capje! Zowel de binnenvoering als de buitenkant zijn flink vies. Shame on me 😉

 

Stap 1: Schud de fles voor gebruik en spray daarna de foam op de plekken die je wilt reinigen. Bedek deze plekken met een laagje foam.

 

Stap 2. Laat de foam even kort intrekken en wrijf daarna met een droge doek over de ingesprayde plekken. 

 

Tadaaa! Mijn oude capje is weer als nieuw!

 


Buitenkant mooi houden: Gebruik een captas
Ik laat ‘m cap vaak slingeren op stal en leg ‘m gewoon zo in m’n kast. Hartstikke zonde eigenlijk, want zo wordt ie natuurlijk veel sneller vies en beschadigd. Simpele truc om je cap mooi te houden: gebruik een captas of gebruik dat dunne tasje dat je bij de aankoop van een nieuwe cap krijgt. Slechts twee seconden werk om je cap na het rijden daarin op te bergen en hij blijft veel langer mooi.

1. Captas, Anky – klik hier
2. Captas, Shires – klik hier
3. Captas, Kingsland – klik hier

 

 


Buitenkant mooi houden: Matchy capcovers

Rijd je veel buiten (in de modder)? Een capcover houdt je cap schoon én fleurt je outfit op. Momenteel zie je bij Epplejeck veel verschillende capcovers die allemaal een matching trainingsshirt erbij hebben. Super tof!

1. Cap cover Eldorado, QHP – klik hier
2. Trainingsshirt Eldorado, QHP – klik hier
3. Trainingsshirt Aubrionklik hier
4. Cap cover Aubrionklik hier

 

Hoe en hoe vaak maken jullie je cap schoon? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina (klik hier) of Instagram (klik hier)!

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *