WINTERTIP: Droogshampoo voor paarden

Even een snelle tip van mij op deze druilerige dinsdag. Ik heb namelijk de afgelopen tijd een nieuw productje getest en ik vond het heel fijn werken – dus daar moet dan natuurlijk een blog over geschreven worden!

droogshampoo paarden

Droogshampoo voor paarden
To be honest: ik heb nooit zin om mijn paard te wassen. Het is zo’n klusje dat veel andere mensen heel leuk vinden, maar wat ik altijd oversla. Daarnaast draagt mijn paard geen dekens, dus is wassen in de winter sowieso niet een heel goed idee voor haar. Gelukkig is ze bruin met zwarte benen en heeft ze nergens witte aftekeningen, dus je ziet het bij haar nauwelijks als ze vies is.

Máár nu zag ik dat HorseFitShop droogshampoo verkoopt en daar was ik wel heel benieuwd naar! Dé oplossing als je niet met warm water kan of wil wassen.

Mijn paard had een beetje een groezelige plek op d’r billen, dus ik heb lopen borstelen als een gek – maar het bleef een beetje smerig. Met deze droogshampoo kon ik haar mooi plaatselijk wassen zonder haar nat te maken! Zo werkt het: doe wat droogshampoo op je handen of ‘dep’ het gelijk op de plek des onheils, masseer het in (bij mij ging het toen een beetje schuimen, maar misschien gebruikte ik wel veel te veel) en laat het dan even 5 tot 10 minuten intrekken. Ik ging in de tussentijd d’r staart ontklitten en borstelen, dus de tijd was zo om. Vervolgens haal je de borstel er overheen (of gebruik een schone doek) en klaar is Henkie! Je hoeft het niet uit te wassen met water. De groezelige plek op d’r billen was verdwenen, zonder dat ik in de weer moest met water.

Kleine disclaimer: ik heb dus een bruin paard zonder aftekeningen – ik weet daarom niet hoe goed de shampoo werkt bij witte paarden met heftige mestvlekken. Op de website van HorseFitShop staat wel vermeld dat het “uitstekend werkt bij mest- en urinevlekken bij schimmels of witte aftekeningen”. Ook is het geschikt voor paarden met een gevoelige huid.

Een fles (500ml) kost €12,95. Ook benieuwd geworden? Klik hier om de droogshampoo te bekijken op de website van HorseFitShop.

Zouden jullie deze droogshampoo gebruiken? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina (klik hier) en/of Instagram (klik hier)!

You may also like

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *